rješavanje problema

MJEŠTANI TRAŽE SANACIJU PROMETNICE Kreće izgradnja oborinske kanalizacije u Štefancu

Svaka jača kiša poplavi dio prometnice u Štefancu. Nezadovoljni čitatelji upozorili su nas na ovu situaciju te upitali odgovorne kada će se ona sanirati. Evo odgovora...

Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za društvene, međunarodne poslove i odnose s javnošću Grada Čakovca Davida Vugrinca rješavanje ovog problema trebalo bi uskoro započeti.

– Odvodnja navedene ulice riješiti će se zadovoljavajuće izgradnjom sustava prihvata atmosferskih voda (oborinska kanalizacija), a rješavat će se u okviru rekonstrukcije državne ceste s izgradnjom pješačkih staza koja kreće ovih dana. Do tog vremena napravljeno je privremeno rješenje u sklopu sanacije prometnica (izgradnja fekalne kanalizacije) u vidu upojnog bunara koji je izveden na dobroj lokaciji (visina slivnika) i funkcionira. Što se tiče odvodnje, propusnost sustava je zadovoljavajuća, jer se voda odlije u roku par sati.  Problem je njegov kapacitet, odnosno dimenzije. To je posebno izraženo kod dugotrajnih i jakih oborina, odnosno kod tzv. vršnih opterećenja, kad sustav ne može dovoljno odvoditi vodu, kaže se u odgovoru koji potpisuje David Vugrinec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije