Gault@Millau Hrvatske

VELIKO GASTRO PRIZNANJE Silviji Horak iz restorana Terbotz pripao trofej za Chefa tradicijske kuhinje 2020.

Silvija Horak je Chef tradicijske kuhinje

Jučer (3. ožujka) je u zagrebačkoj Esplanadi održana gala večera povodom predstavljanja trećeg izdanja prestižnog gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia.

Ovaj je događaj na jednom mjestu okupio impresivan broj hrvatskih chefova, vrhunskih profesionalaca i zaljubljenika u gastronomiju, a vrhunac večeri bila je dodjela prestižnih kulinarskih trofeja kojima Gault&Millau Croatia nagrađuje najbolje chefove u čijem je radu prepoznat moto vodiča – “Luksuz je u kvaliteti, ne u cijeni”.

Chef godine prema izboru gastronomskog vodiča Gault&Millau Croatia 2020 je Danijel Đekić chef restorana Monte iz Rovinja. Sandra i Dane Tahirović iz restorana Zora bila u Splitu i Robert Benzia iz restorana Ganeum u Lovranu, osvojili su trofej Veliki chef sutrašnjice 2020.

Za nas je najzanimljivije što je naziv Chefa tradicijske kuhinje 2020 osvojila Silvija Horak iz restorana Terbotz u Štrigovi, uz koju je to priznanje pripalo i Tvrtku Šakoti chefu restorana Nav u Zagrebu. Trofej mladi talent godine 2020 osvojili su Floriana Ružić iz restorana San Rocco u Brtonigli i Matija Jagić iz Brokenships bistroa u Zagrebu.

Buffet Kamenice iz Dubrovnika nagrađen je trofejem Najbolji POP 2020. Ove je godine dodijeljen i novi trofej Šef sale 2020 kojeg je osvojio Dragutin Majsak iz restorana Vinodol u Zagrebu. Posebno priznanje za zasluge u promicanju hrvatske gastronomije i slastičarstva osvojila je jedna od najboljih ambasadorica hrvatskog slastičarstva, Dragica Lukin iz slastičarnice Villa Soši u Umagu. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije