OPRAVDALI KVALITETU

MEĐU NAJBOLJIMA NA SVIJETU Mala hiža iz Mačkovca i ove godine dobila Michelinovu preporuku

U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča za Hrvatsku 2020. ponovno je uvrštena Mala hiža iz Mačkovca kao jedini restoran iz Međimurske županije.

Hrvatska je od jučer bogatija za dva restorana s prestižnom
Michelinovom zvjezdicom. Naime, restoranima Boškinac (Novalja) i
LD Terrace (Korčula) dodijeljena je jedna zvjezdica, dok su
restorani  Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte
(Rovinj),  Noel (Zagreb) i Draga di Lovrana (Lovran)
zadržali svoje zvjezdice, prenosi RTL.

Uz to, na listu Bib Gourmand uvrštena su još dva restorana, čime
se Hrvatska može pohvaliti s ukupno 70 restorana s Michelinovim
oznakama.

Rezultat je to tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane
profesionalnih inspektora Michelina, globalno najznačajnijeg i
najpriznatijeg vodiča za restorane na čijim je stranicama
objavljen popis za Hrvatsku.

Michelinove oznake Bib Gourmand, uz prošlogodišnje restorane
Batelina (Banjole), Konoba Vinko (Konjevrate), Agava (Zagreb) i
TAČ (Zagreb), ove godine dobivaju Konoba Škoj (Šolta) i Zlatne
Gorice (Varaždin Breg). Ova oznaka dodjeljuje se restoranima koji
nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama.

U ovogodišnje izdanje Michelinova digitalnog vodiča za Hrvatsku
2020. ponovno je uvrštena Mala hiža iz Mačkovca
kao jedini restoran iz Međimurske županije.

Restoran Mala Hiža nalazi se u Mačkovcu u staroj hrastovoj hiži
iz 1887.g., preseljena iz Otoka Svibovskog kraj Ivanje Reke, koji
je preselio i renovirao sam vlasnik s obitelji.
Tradicionalna međimurska gastronomija s bogatstvom jela i okusa
je naime polazišna točka osmišljavanja svakodnevne ponude, ali
vlasnik Branimir Tomašić se nije htio
zadržati u strogim okvirima tradicije, pa stoga osluškuje
suvremene smjernice i trendove, reakcije gostiju i sa
zadovoljstvom istražuje nove granice i mogućnosti međimurske, a
dijelom i gastronomije nekih drugih regija.

Karta jela sadrži mjesečni sezonski jelovnik koji se koji put
proteže iz mjeseca u mjesec zavisno o sezoni pojedinih namirnica,
jelovnik klasika male hiže kroz godinu kao i listu par
jednostavnijih i pristupačnijih jela turističkih menia. Vinska
karta sadržava vina 30-tak međimurskih vinara, kao i svih
poznatijih hrvatskih vinara, pa i veći broj stranih, ukupno oko
150-injak etiketa.

Francuski vodič za restorane Michelin jedan je od najpriznatijih
u svijetu, jer se radi o vrlo strogim kriterijima koje restorani
moraju zadovoljiti, a provjeravaju ih inspekcije Michelina. Popis
pogledajte ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije