INFORMIRANJE I EDUCIRANJE GRAĐANA

VIDEO Pogledajte prvu emisiju na temu ‘Kako odgovorno gospodariti otpadom?’

Grad Čakovec kao nositelj projekta, u suradnji s Općinama Strahoninec, Mala Subotica i Štrigova, provodi projekt 'Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom Grada Čakovca i partnera'

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020. te je sufinanciran iz Kohezijskog fonda Europske unije. 

Razdoblje provedbe projekta je od 9. srpnja 2018. godine do 9. ožujka 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je 580.855,44 kn. Iznos bespovratnih sredstava je 493.727,12 kn (84,99 %), a iznos vlastitog sufinanciranja Korisnika projekta je 87.128,32 kn (15,01 %).

Područje obuhvata projekta na kojem se provode izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom uključuje JLS Grad Čakovec, Općinu Strahoninec, Općinu Mala Subotica i Općinu Štrigova.

Cilj projekta je informiranje i educiranje građana na području obuhvata projekta o odgovornom gospodarenju otpadom što će doprinijeti smanjenju količine proizvedenog otpada, većem stupnju odvojenog prikupljanja komunalnog otpada na kućnom pragu, ponovnoj uporabi predmeta i kompostiranju. 

U sklopu projekta provode se izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom i to putem letaka, plakata, emitiranje digitalnih TV i radio emisija te emitiranje radio spotova, izrada web stranice, održavanje javnih tribina i radionica za djecu, obilježavanje datuma vezanih uz zaštitu okoliša, objava elektronskih oglasa na portalima te objava oglasa u tiskanim medijima. 

Emitiranje dvije digitalne TV emisije s temom odgovornog postupanja s otpadom jedna je od jedanaest izobrazno – informativnih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta. Voditelj obiju emisija je Miljenko Ovčar, a gosti sugovornici su stručni suradnik Saša Avirović iz Gradskog komunalnog poduzeća Čakom d.o.o. Čakovec te Damira Vresk iz Razvojne agencije Grada Čakovca, a koja provodi projekt. 

U prvoj emisiji koju donosimo danas i možete je pogledati u nastavku, govori se o svijesti građana po pitanju odgovornog postupanja s otpadom, o dosadašnjim postignutim rezultatima na području obuhvata projekta.

POGLEDAJTE VIDEO:

U drugoj emisiji koja će biti emitirana na digitalnim kanalima u utorak 25. veljače navečer, naglasak se stavlja na ciljevima projekta te se konkretno govori o tome kako smanjiti količine proizvedenog otpada, kako reciklirati odnosno odvojeno prikupljati otpad, što i kako pravilno kompostirati te ponovna uporaba predmeta. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije