STANICA za tehnički pregled voZILA

STP MURSKO SREDIŠĆE Punoljetnih 18 godina u službi vozača i vozila

Vizionarstvom se može nazvati odluka čakovečkog poduzetnika Ivana Posavca, vlasnika poduzeća 'Auto-Stop', kada je 2002. godine, u sklopu svog Poslovnog centra u Murskom Središću, izgradio i ustrojio Stanicu za tehički pregled motornih vozila (STP).

Točno prije 18 godina Grad Mursko Središće dobio je Stanicu za tehnički pregled motornih vozila, smještenu u Poslovnom centru ‘Auto-Stop’ Čakovec, a danas u vlasništvu Centra za vozila Hrvatske Zagreb.

U početku je u stanici radilo dvoje zaposlenih, a danas, 18 godina kasnije, zaposleno je petero djelatnika koji godišnje pregledaju blizu šest tisuća motornih vozila. Usluge središćanske Stanice za tehnički pregled motornih vozila koriste vlasnici vozila iz Murskog Središća i gotovo svih naselja u njegovom okruženju.

Od prvih dana voditelj stanice je Ivan Jambrošić koji kaže kako su uslugama stanice zadovoljni svi korisnici, a zaposlenici su ponosni što na njihov rad nema primjedbi i kako su s korisnicima uspostavili korektnu suradnju koja vodi prema zajedničkom ciju, a to je sigurnost vozila i vozača u svakodnevnom prometu.

– Uspostavili smu suradnju s vlasnicima vozila, koje upozoravamo kako trebaju određene kvarove ukloniti, pa ako i oni nisu veliki i vozači smatraju da bi tako mogli voziti. Mi im savjetujemo kako je za njih, njihovo vozilo i sve sudionike u prometu važno biti siguran – kaže Željka Blagus, administrativna djelatnica i svojevrsna ‘ikona’ Stanice za tehnički pregled motornih vozila Mursko Središće, koja je u stanici na poslovima od prvih dana, a Mursko Središće je zavoljela toliko da je iz rodnog Trnovca, došla i ostala živjeti u najsjevernijem hrvatskom gradu.  

Osim voditelja Ivana Jambrošića, u Stanici za tehnički pregled vozia danas rade: Željka Blagus, Davor Čavničar, Mario Merdanović i Sandra Koprivec. Prvih dana u stanici su radili Vladimir Bašek i Jasna Cerovec. Vizionarstvom se može nazvati odluka čakovečkog poduzetnika Ivana Posavca, vlasnika uglednog poduzeća ‘Auto-Stop’, kada je na zapuštenoj livadi ii pašnjaku u Murskom Središću, odlučio podignuti svoj Poslovni centar ‘Auto-Stop’, a u njegovom sklopu izgraditi i ustrojiti Stanicu za Tehnički pregled motornih vozila.

Zaposlenici i njihovi prijatelji 18. rođendan STP Mursko Središće, proslavili su u ‘Zlatnom Bregu’ u Zasadbregu, s najvećom željom, da se ponovno okupe za dvije godine na 20. rođendanu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije