treća zgrada poslovnog inkubatora

FOTO Rekonstrukcija poslovnog inkubatora TICM3 pri kraju: Većina uredskih prostora već rezervirana!

Župan Posavec izrazio je zadovoljstvo zbog velike potražnje za uslugama TICM-a te je istaknuo kako se ovim projektom dodatno utječe na pozitivnu gospodarsku sliku Međimurja

Osamnaest novih ureda, vrhunski opremljena soba za sastanke, modularna informatička učionica s najnovijom  opremom i prostrani izložbeni prostor u holu na prostoru ukupne neto površine 630 kvadratnih metara samo je dio svega što se nalazi u rekonstruiranoj trećoj zgradi poslovnog inkubatora TICM3. Župan Međimurske županije Matija Posavec u nazočnosti direktora Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje Ivana Plačka obišao je nove prostore TICM-a.

Investicija vrijedna 5.5 milijuna kuna financirana je iz Europskog fonda za regionalni razvoj kao dio projekta “Ulaganje u proširenje poduzetničke poslovne infrastrukture u Centru znanja Međimurske županije” koji od 2017. godine provode Međimurska županija kao nositelj projekta, Tehnološko-inovacijski centar Međimurje koji je voditelj projekta i projektni partner Javna ustanova za razvoj Međimurske županije REDEA, zajedno sa 16 suradnika iz javnog, poslovnog, civilnog i obrazovnog sektora.

>> Rekonstrukcija poslovnog inkubatora TICM3 pri kraju: Većina uredskih prostora već rezervirana!

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje, kao ključan element Centra znanja MŽ, jezgra je razvoja na znanju utemeljenih poduzeća čije djelovanje utječe na podizanje konkurentnosti međimurskog gospodarstva. Prostori poslovnog inkubatora već su rezervirani i poduzeća čekaju da uđu u urede.

– Od samog početka djelovanja, TICM bilježi stalan porast potražnje za uslugama inkubacije što je, između ostalog, rezultiralo relativno brzim popunjavanjem trenutačno raspoloživih poslovnih prostora, a tijekom prethodnih devet godina u TICM-u je bilo inkubirano više od 50 organizacija, primarno iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije – istaknuo je direktor TICM-a Ivan Plačko te istaknuo da je u trećoj zgradi TICM3 slobodan ostao samo jedan uredski prostor.

Adaptacijom i opremanjem trećeg poslovnog inkubatora nastavlja se širenje djelatnosti Tehnološko-informatičkog centra koji je za svoje uspješno djelovanje nominiran za nagradu “Stvaratelji za stoljeća” za 2019. godinu u organizaciji Međunarodnog ekonomskog foruma “Perspektive”, a Međimurska županija je tu nagradu osvojila 2016. godine.

Župan Matija Posavec izrazio je zadovoljstvo zbog velike potražnje za uslugama TICM-a te je istaknuo kako se ovim projektom dodatno utječe na pozitivnu gospodarsku sliku Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije