Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
U STEČAJU Prodaju se Coningove nekretnine vrijedne 180 milijuna kuna
Marko Jurinec/Pixsell

na bubanj idu...

U STEČAJU Prodaju se Coningove nekretnine vrijedne 180 milijuna kuna

Stečaj je pokrenula Fina jer je Coning dulje od 120 dana dugovao oko četiri milijuna kuna...

Godinu i pol od otvaranja stečaja nad tvrtkom Coning iz Varaždina čeka se prodaja nekretnina procijenjenih na oko 180 milijuna kuna. Stečaj nekad uspješne tvrtke koja je bila povezana s Radimirom Čačićem otvoren je sredinom 2018., a prema rješenju iz studenoga te godine, od ukupno 331 milijun kuna prijavljenih tražbina utvrđene su tražbine u iznosu od 123 milijuna kuna, dok je djelomično ili u potpunosti osporeno 208 milijuna.

Među nekretninama koje su ponuđene na prodaju je i Coningova poslovna zgrada u Varaždinu, blizu samog centra, procijenjena na oko 14 milijuna kuna, za koju na prvoj elektroničkoj javnoj dražbi nije bilo valjanih ponuda.

Druga dražba

Od 16. do 29. siječnja odvijat će se druga dražba na kojoj se zgrada neće moći prodati ispod sedam milijuna kuna. Nakon što je doneseno rješenje o prodaji, održano je i ročište za utvrđivanje vrijednosti Hotela Pagus na Pagu. Zaključkom o prodaji utvrđena je početna vrijednost od 49 milijuna kuna, i u tijeku je prva elektronička javna dražba koja završava danas, 14. siječnja.

U pripremi je, kako u izvješću navodi stečajna upraviteljica Lidija Lesar, i prodaja Hotela Trakošćan i okolnog zemljišta čija je procijenjena vrijednost 55,2 milijuna kuna. Na bubanj ide i apartmansko naselje Zelena punta u Kukljici na otoku Ugljanu, čija je vrijednost procijenjena na 37,570.000 kuna, nekretnine u Svetom Jurju vrijedne desetak milijuna kuna, motel Vratnik, zemljište u Biškupcu, kuglana i okolne parcele u Senju procijenjene na oko dva milijuna kuna, zemljišta i objekti u Stinici vrijedni više od devet milijuna kuna, planinarski dom u Oltarima, stanovi u Karlovcu i Jakuševcu...

Zgrada bivšeg hotela Velebit u Senju, koji je također predviđen za prodaju, u derutnom je stanju, pa su na prozore postavljene drvene ploče kako bi se spriječio nastanak daljnje štete i moguće provale. Većina prozora zbog bure je bila razbijena pa su već bili opasni za prolaznike.

Već prodana jahta

Stečajna upraviteljica je u dosadašnjem tijeku stečajnog postupka uspjela prodati jahtu Beneteau Oceanis 411 Clipper za 222.000 kuna, upola manje od procijenjene vrijednosti, dva stara automobila za 5000 kuna i za 16.000 kuna zemljište u Senju, gdje je Coning imao manji vlasnički udjel. Stečajna upraviteljica najavila je da će za nekretnine za koje je izrađena procjena vrijednosti i nema pravnih ili drugih zapreka za prodaju, predložiti unovčenje u skladu sa stečajnim zakonom te da će nastaviti s naplatom potraživanja nastalih prije i nakon otvaranja stečaja.

Podsjetimo, stečaj je pokrenula Fina jer je Coning dulje od 120 dana dugovao oko četiri milijuna kuna. Prije toga u prethodnom postupku održano je čak šest ročišta na kojima se punomoćnik dužnika protivio prijedlogu za otvaranje stečaja i tražio odgodu jer je, kako je naveo, postojala realna mogućnost da će u kratkom roku uspjeti podmiriti svoja dugovanja. Nekoliko mjeseci nakon Coninga otvoren je i stečaj nad tvrtkom kćeri Coning-ing.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!