TERME SVETI MARTIN

PREMIJER PLENKOVIĆ U MEĐIMURJU ‘Ova Vlada za poljoprivredu izdvaja značajna novčana sredstva’

– Ova Vlada kao niti jedna do sada za poljoprivredu izdvaja značajna novčana sredstva, te nudi i daje druge alate za razvoj poljoprivrede, poglavito u ruralnim područjima, rekao je premijer Andrej Plenković,vrlo zadovoljan onime što je čuo i vidio u Termama Sveti Martin.

Danas je drugi i završni dan Dana poljoprivrede, ribarstva i šumarstva,najvećeg skupa poljoprivrednika koji se održavao u Termama Sveti Martin.

Ovaj skup na kojemu je danas bilo preko 600 ljudi, pohodio je i Andrej Plenković, predsjednik Hrvatske vlade sa suradnicima, ministrima, te Marijanom Petir, izaslanicom hrvatske predsjednice. Skupu je nazočio i međimurski župan Matija Posavec, te načelnici i gradonačelnici međimurskih općina i gradova.

Premijer Plenković je rekao kako ova Vlada kao niti jedna do sada za poljoprivredu izdvaja znatna novčana sredstva te nudi mnoge druge pogodnosti za razvoj poljoprivrede, poglavito u ruralnim područjima. Na današnjem skupu predstavili su se Dejan Bačani, predstavnik najboljeg hrvatskog OPG-a, Svetlana Bastelić, najuzornija žena Hrvatske i Zvonimir Kalić, najbolji hrvatski poljoprivrednik. Sve troje je reklo kako im u poslu često nije lako, ali da ne razmišljaju o odlasku iz Hrvatske i tražiti sreću u inozemstvo, za što su dobili pljesak svih sudionika. Pred kraj skupa potpisani su Ugovori za projekte navodnjavanja, te su predstavljeni OPG-i ovog dijela Hrvatske.

Da zaključimo. Jučer i danas u Termama Sveti Martin boravilo je oko tisuću ljudi, svi uglavnom raznim poslovima navezani na poljoprivredu. Ovo je svakako događaj koji Međimurju i njegovom gospodarstvo daje priznanje za ukupnu vrijednost. Zaposlenicima Termi Sveti Martin, pak priznanje kako uvijek dobro odrade svoj posao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije