Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
FOTO Najuspješnija poduzeća Međimurja za 2018. su LPT, NDK i O.M.T.
Korina Ban

URUČENE ZLATNE PLAKETE

FOTO Najuspješnija poduzeća Međimurja za 2018. su LPT, NDK i O.M.T.

Ovom su prigodom predstavljene i obiteljske tvrtke koje su stekle pravo na znak ‘Hrvatska kvaliteta’

U kongresnoj dvorani Hotela Castellum Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Čakovec, u petak, 22. studenog održalo je svečanu sjednicu na kojoj je predstavljeno stanje u gospodarstvu Međimurske županije te izabrani poduzetnici za nagradu Zlatna plaketa Međimurske županije u poslovnoj 2018. godini.

FOTO Najuspješnija poduzeća Međimurja za 2018. su LPT, NDK i O.M.T. Fotogalerija

Sjednici su nazočili i podršku poduzetnicima pružili ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika grada Čakovca Mario Medved, gradonačelnik gradova Mursko Središće i Prelog Dražen Srpak i Ljubomir Kolarek, predsjednik HGK ŽK Čakovec i današnji domaćin Mladen Križaić, potpredsjednik HGK Josip Zaher, predsjednik Uprave HAMAG-BICRO Vjeran Vrbanec, načelnici međimurskih općina te ostali uvaženi gosti.

Među uspješnima, najuspješnija u kategoriji malog trgovačkog društva je tvrtka O.M.T. d.o.o. sa sjedištem u Ivanovcu, koja raspolaže s 25 CNC strojeva smještenih na 1600 kvadratnih metara sa zaposlenih 45 djelatnika. Zlatnu plaketu primio je direktor tvrtke Ivan Sokač.

U kategoriji srednje velikih tvrtki za poslovnu 2018. godinu Zlatnu plaketu zaslužila je tvrtka koja se također za 2017. godinu našla nagrađenom u kategoriji malog trgovačkog društva - NDK d.o.o. Štrigova. Bave se proizvodnjom metalnih proizvoda i konstrukcija te montažom kompletnih postrojenja u industriji, autoindustriji i prefabrikaciji, a trenutačno zapošljavaju 65 radnika. Nagradu su preuzeli Ivan, Nikola i Daniel Kolmanić.

Najuspješnijim velikim trgovačkim društvom proglašeno je LPT d.o.o. sa sjedištem u Prelogu, ‘tvrtka-kćer’ multinacionalne američke korporacije Leggett i Platt, koja podijeljena u dva osnovna segmenta poslovanja, proizvodnju žice i žičanih jezgri za madrace te proizvodnju opreme, strojeva i dijelova, zapošljava više od 470 djelatnika. Nagradu je preuzeo direktor Davor Gečić.

Ovom su prigodom predstavljene i obiteljske tvrtke koje su stekle pravo na znak ‘Hrvatska kvaliteta’, a to su Poljo Posavec za delikatesno Zlatno olje u kategoriji stopostotnih djevičanskih ulja te trikotažna tvrtka Enigma Stars, čuvarica međimurske industrijske baštine održavanjem tradicije proizvodnje MTČ-a. Znak nose njihov dječji, ženski i muški program linije Enigma. Nakon službenog dijela, posjetitelji i domaćini druženje su nastavili uz domjenak.

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!