TREĆI EDEN ZA MEĐIMURJE

MEĐIMURJE NEZAUSTAVLJIVO TURISTIČKI RASTE Već danas ima 10 tisuća noćenja više nego prošle godine

Međimurski župan i predsjednik Turističke zajednice Međimurske županije Matija Posavec rekao je da iza turističkih, ali i svih drugih uspjeha našeg kraja stoje ovdašnji ljudi

Nakon što je Sveti Martin na Muri, početkom ovog tjedna, u Iloku proglašen Europskom destinacijom izvrsnosti (EDEN) kao najbolja turistička wellness destinacija u Hrvatskoj, Međimurje se može pohvaliti kao jedina regija u Europi kojoj je ovo prestižno priznanje dodijeljeno treći put. Tim povodom na današnjoj konferenciji za novinare u Međimurskoj palači turizma u Čakovcu govorilo se o ovom, ali i drugim turističkim uspjesima našeg kraja.

– Međimurski čovjek temelj je svih naših rezultata i postignuća, jer bez ljudi ne možete napraviti ništa. Čestitam Općini Sveti Martin na Muri i Life Class Termama Sveti Martin na ovom velikom priznanju, ali zahvaljujem i svim našim sugrađanima na doprinosu koji neprestano daju da bi Međimurje bilo ljepše i privlačnije turistima. Svi zajedno zaslužni smo što je naša županija proglašena najuspješnijom turističkom destinacijom kontinentalne Hrvatske.

>> NAJBOLJI SMO Međimurje – jedina regija u Europi kojoj je prestižna oznaka turističke izvrsnosti EDEN dodijeljena po 3. put

Ponosimo se i s 2 UNESCO-va znaka, a ove godine je naša vinska cesta, koja na samo 30 kilometara ima čak 11 Decantera, proglašena najboljom na svijetu. Raduje me što i svi naši gradovi i općine kontinuirano osmišljavaju programe koji dovode turiste, pa, iako smo u sredini studenog, već danas imamo 10 tisuća turističkih noćenja više nego prošle godine. Sve ove nagrade obvezuju nas da nastavimo tim putem, razvijajući Međimurje kao cjelogodišnju turističku destinaciju, temeljenu na našoj kulturi i tradiciji, prirodnoj baštini i zdravstvenom turizmu, rekao je Posavec.

Zamjenica župana Sandra Herman dodala je kako smo premalo svjesni značaja ovih nagrada koje su itekako cijenjene i poznate u svijetu .

– Efekti ovih priznanja već su vidljivi na turističkim sajmovima na kojima se predstavljamo posljednjih tjedana, pa nas i danas direktor županijske Turističke zajednice Rudi Grula predstavlja na sajmu u Rimu. Trostruki Eden je podloga za daljnje brendiranje našeg turizma, a koliko nas drugi cijene potvrđuje i podataka da će narednih mjeseci u Međimurje, kao svojevrsni centar kompetencije, dolaziti predstavnici 280 članica EDEN mreže.

Uspostavili smo i dobru suradnju s austrijskom ministricom turizma, a za vrijeme hrvatskog predsjedanja Europskom unijom biti će domaćin skupa ministara turizma svih zemalja članica. Sve to se dešava uoči proslave 20.godišnje Turističke zajednice Međimurske županije, koju ćemo dostojno proslaviti 20.prosinca, najavila je Herman.

Novinarima su se obratili i načelnik Općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec te generalni direktor Life Class Termi Sveti Martin Igor Nekić istaknuvši sinergiju koju donosi zajednička suradnja i najavljujući neke nove turističke programe koji nas uskoro očekuju, poput međunarodnog gaming turnira.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije