Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
CARINA I POREZNA U AKCIJI Na udaru im automehaničari i ugostitelji
Borna Filic/Nel Pavletic/PIXSELL

ZAJEDNIČKA AKCIJA

CARINA I POREZNA U AKCIJI Na udaru im automehaničari i ugostitelji

Carinska i Porezna uprava u zajedničkoj akciji pojačano će nadzirati automehaničare i ugostitelje

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
 
Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost održavanja i popravka motornih vozila, ostalog kopnenog prijevoza putnika, d.n. i pripreme i usluživanja hrane i pića.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 7. do 13. studenog 2019. godine. Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
- Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila javnost@carina.hr - pozivaju iz Carinske uprave.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Reci što misliš!