Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
FOTO OPG Vuk u Prelogu ugostio sedamdesetak poljoprivrednika na Danima polja, kukuruza i soje
Studio VIPRO

DANI POLJA U PRELOGU

FOTO OPG Vuk u Prelogu ugostio sedamdesetak poljoprivrednika na Danima polja, kukuruza i soje

Predstavljeno je više od dvadeset vrsta kukuruza i četiri vrste soje, a sedamdesetak gostiju imalo je što vidjeti

U utorak, 24. rujna OPG Vuk je u Prelogu bio domaćin Dana polja, kukuruza i soje. Nakon što je slična prezentacija već ove godine održana u gornjem Međimurju, OPG Vuk je ugostio sedamdesetak poljoprivrednika na još jednoj prezentaciji Pioneer proizvoda za sjeverozapadnu Hrvatsku.

Kako nam je rekao domaćin, Vlado Vuk, predstavljeni su novi reklamni proizvodi, a prema njegovim riječima, radi se o najboljim sortama koje trenutno postoje. Iako su najskuplje, najviše se i isplate zbog visokog prinosa.

Dani polja kod OPG-a Vuk u Prelogu Fotogalerija

Predstavljeno je više od dvadeset vrsta kukuruza i četiri vrste soje. Sedamdesetak gostiju imalo je što vidjeti, a kako kaže Vlado Vuk, berba i vaganje svake sorte slijedi za nekoliko tjedana.

Inače, OPG Vuk pokrenuli su njegovi roditelji, a njegova je obitelj trenutno druga generacija koja se bavi ovim poslom. Uz njega, OPG vodi i njegova supruga Željka, a sve više se u posao uključuje i 19-godišnji sin Dino koji je nedavno završio poljoprivrednu školu. Kćer Daria krenula je drugim stopama i trenutno studira stomatologiju u Zagrebu.

Osim kukuruza i soje, obitelj Vuk bavi se i uzgojem uljane repice i drugih poljoprivrednih kultura. Kako je to izgledalo u Prelogu, pogledajte u fotogaleriji Studia VIPRO…

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Reci što misliš!