Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
TERME SVETI MARTIN Prezentirana sredstva koja čine prehrambeno-proizvodne lance
S. Mesarić

Sve manja uporaba insekticida u svijetu

TERME SVETI MARTIN Prezentirana sredstva koja čine prehrambeno-proizvodne lance

Smanjena je, a u nekim tvrtkama i zaustavljena proizvodnja insekticida koji se upotrebljavaju u poljoprivredi. Zasluge za to pripadaju 'borcima' za zaštitu životinja, osobito pčela te zaštitu okoliša, rečeno je na prezentaciji održanoj u Hotelu Terme Sveti Marin

Jučer poslijepodne i danas u jutarnjim satima u Termama Sveti Martin održana je prezentacija Akademije prehrambenih lanaca u organizaciji tvrtke Corteva, kojoj su nazočili brojni agronomi, promotori i novinari koji prate poljoprivredu. O ulozi zaštitnih sredstava, oplemenjivača i sjemenja u prehrambeno-proizvodnom lancu govorili su Sonia Cavana i Paolo Marchesini, stručnjaci u području poljoprivredno, proizvodne i prehrambene djelatnosti iz Italije.

Oni su govorili o rezultatima koje postižu proizvodi tvrtke Corteva te ih usporedili s konkurencijom i jasno označili kako proizvodi pod istim nazivom nisu jednakih obiliježja u svim zemljama svijeta. Isto tako, rečeno je kako je u posljednje vrijeme smanjena proizvodnja insekticida, pogotovo onih snažnijih, na što utječu razne udruge za zaštitu životinja, u ovom primjeru najviše pčela te okoliša.

U sklopu ove prezentacije u Restoranu 'Terbotz' u Železnoj Gori, predstavljena su međimurska jela i vina, a vina su degustirana i u Night clubu hotela Terme Sveti Martin. Skup je završen razgovorima o prijeđenoj tematici te zakazivanjem novih susreta na kojima će proizvođači i dalje predstavljati svoje proizvode, uzgajivačima i prerađivačima prehrambenih proizvoda, s osnovnim ciljem, što kvalitetniju hranu dostaviti ili pripremiti za potrošače diljem svijeta.

Zaposlenici Terma Sveti Martin, kao i svi u restoranu 'Terbotz', sudionicima iz jugoistoka Europe, kao i organizatorima iz tvrtke Corteva, predstavili su se u punom sjaju i profesionalnosti poslova koje obavljaju.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!