Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
U AKCIJI OD DANAS Porezna i Carina kreću u zajednički nadzor, evo tko im je na 'meti'
Sanjin Strukić/PIXSELL

INSPEKCIJE NA TERENU

U AKCIJI OD DANAS Porezna i Carina kreću u zajednički nadzor, evo tko im je na 'meti'

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će u razdoblju od 8. do 14. kolovoza

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na jadransku obalu i otoke, s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
 
Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost proizvodnje pekarskih i brašneno-konditorskih proizvoda, smještaja i taksi službe.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će u razdoblju od 8. do 14. kolovoza 2019. godine. Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila [email protected] - kažu iz Carinske uprave.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Reci što misliš!