Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Međimurske tvrtke u utrci za znak Hrvatska kvaliteta
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

KVALITETA DOMAĆIH PROIZVODA

MINISTARSTVO GOSPODARSTVA Međimurske tvrtke u utrci za znak Hrvatska kvaliteta

Međimurske tvrtke, Enigma stars i Poljo Posavec, dobit će znakove Hrvatska kvaliteta za svoje proizvode

Dvije međimurske tvrtke Enigma stars i Poljo Posavec prijavile su se na natječaj „Znakovi kvalitete“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta i u narednih godinu dana dobit će znakove „Hrvatska kvaliteta“ za svoje proizvode. 

Enigma stars je hrvatska tekstilna tvrtka iz Čakovca, osnovana 2014. godine, koja je nastavila proizvodnju tekstilnih proizvoda nekadašnje poznate velike tvrtke MTČ (Međimurska trikotaža Čakovec). Na natječaj su se prijavili s projektom „Kvaliteta je uvijek IN“, a cilj im je ishođenje znaka „Hrvatska kvaliteta“ pri Hrvatskoj gospodarskoj komori za tri linije tekstilnih proizvoda tvrtke.

Riječ je o linijama proizvoda ženske, muške i dječje trikotaže (spavaći program i donje rublje). Iz tvrtke ističu kako uz pomoć znaka „Hrvatska kvaliteta“ žele učvrstiti svoju poziciju na tržištu i osnažiti postojeći brend te na taj način utjecati na povećanje prihoda od prodaje. Ukupna vrijednost projekta iznosi 57.500,00 kuna, a iznos bespovratnih sredstava 52.500,00 kuna. Završetak projekta je u lipnju 2020. godine. 

Tvrtka Poljo Posavec je obiteljsko poduzeće koje se bavi prodajom supstrata, gnojiva, rasipača, travnih busena i strojeva za održavanje travnjaka te proizvodnjom bučinog i konopljinog ulja. Cilj njihova projekta je uvođenje znaka „Hrvatska kvaliteta“ za jedan vlastiti proizvod 100% nerafinirano bučino ulje „ZLOTNO OLJE“.

Projektom žele naglasiti kvalitetu domaćeg proizvoda te probuditi svijest potrošača na kupovinu domaćeg kvalitetnog proizvoda. Ukupna vrijednost projekta iznosi 18.000,00 kuna, a iznos bespovratnih sredstava 16.000,00 kuna. Završetak projekta je u veljači 2020. godine. 

Poziv Znakovi kvalitete namijenjen je mikro, malim i srednjim poduzećima. Dodijeljenim bespovratnim sredstvima, putem vaučera sufinanciraju se projektne aktivnosti koje se odnose na ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete kao što su: „Hrvatska kvaliteta“, „Izvorno hrvatsko“, „Tradicijski obrti" i „Umjetnički obrti". Vaučer se može dodijeliti za nabavu znaka/znakova od Hrvatske gospodarske komore ili Hrvatske obrtnike komore. Sredstva se dodjeljuju iz Europskog fonda za regionalni razvoj. 

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Vezani članci

Reci što misliš!