Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
IDUĆIH TJEDAN DANA Tri djelatnosti na 'meti' službenika Carinske i Porezne uprave
Sanjin Strukić/PIXSELL

PONOVO U AKCIJI

IDUĆIH TJEDAN DANA Tri djelatnosti na 'meti' službenika Carinske i Porezne uprave

Evo tko će se naći na udaru...

U razdoblju od 1. do 7.kolovoza ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na jadransku obalu i otoke. 

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Carinske uprave u suradnji s Poreznom upravom provode pojačane nadzore fiskalizacije na cjelokupnom području Republike Hrvatske, s posebnim naglaskom na jadransku obalu i otoke,
s ciljem sprječavanja sive ekonomije i zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.
 
Pojačane nadzore provode ovlašteni službenici obiju Uprava samostalno, ali i u suradnji s drugim nadzornim službama, a istima će biti obuhvaćeni porezni obveznici koju obavljaju djelatnost trgovine na malo hranom, pićima i duhanskim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, pripreme i usluživanja hrane i pića, iznajmljivanja i davanja u zakup (leasing) automobila i motornih vozila lake kategorije.

Zajedničke nadzorne aktivnosti provodit će se u razdoblju od 1. do 7. kolovoza 2019. godine.
 
Primjenom suvremenih metoda i tehnika kojima se pruža sve dublji uvid u način poslovanja i navike poreznih obveznika, ovlašteni službenici navedenih Uprava pored pojačanih nadzora fiskalizacije provode i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa. Navedenim postupcima se putem web aplikacije „Fiskalizacija“ na mobilnim uređajima  prati i provjerava izdavanje i fiskaliziranje računa u realnom vremenu.
 
Pozivamo sve građane kao i pravne i fizičke osobe koje obavljaju djelatnost da prijave sve nepravilnosti s kojima se susreću putem besplatnog telefona 0800-1222 ili putem maila [email protected]

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Reci što misliš!