OTVORENJE U PETAK

NAJBOLJE Z MEĐIMURJA U Čakovcu se otvara Međimurski štacun s domaćim proizvodima

To nam je trebalo! U Međimurskom štacunu će se moći kupovati poljoprivredni proizvodi međimurskih proizvođača, dopremljenih direktno s OPG-ova

Najkorisnija i najkonkretnija udruga osnovana u posljednjih dvadesetak godina u Hrvatskoj, osnovana prošle godine, Udruga ‘Najbolje z Međmurja’ ovog trenutka ostvaruje jedan od svojih glavnih ciljeva postavljenih na Osnivačkoj skupštini održanoj na imanju obitelji Hažić u Jurovčaku.

Sutra u petak, 19. srpnja 2019. udruga ‘Najbolje z Međimurja’ otvara svoj prvi prodajni prostor, trgovinu u kojoj će se moći kupovati poljoprivredni proizvodi međimurskih proizvođača, dopremljenih direktno s OPG-ova. Otvorenje ‘Međimuskog štacuna’ je u 14 sati  na Trgu Eugena Kvaternika 5 u Čakovcu. 

Nakon svečanog i službenog čina otvorenja štacuna za goste, uzvanike i medije, od 16 sati kupci će imati prigodu kupiti poljoprivredno-prehrambene proizvode, njih oko 150 koje je gotovo ekološki i s puno stručnosti i ljubavi prema poljodjelstvu spravilo 20-ak najboljih i izabranih proizvođača i stvaratelja.

Bit će ovo prvi organizirani kratki opskrbni lanac u Hrvatskoj, prvesntveno zahvaljujući Valentini Hažić, prvoj pedsjednici udruge i članice obitelji Hažić, čiji će se vrhunski proizvodi nači na policama štacunu u Čakovcu. Kao i svim drugima koji imaju hrabrost na ovakav način, dakle direktno bez prekupaca prodavati svoje proizvode, pod svojim imenom i prezimenom – OPG Trupković iz Novog Sela rok, Vinarija Tomšić iz Železne Gore, OPG Zadravec iz Oporovca, OPG Biber iz Podturna, Vinarija Preiner iz Svetog Urbana, OPG Lovrenčoć iz Palovca i drugi. 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije