Mesap Jesen: Svakako navratite, najveći broj izlagača do sada

– Zadovoljni smo odazivom izlagača. Prije dvije godine je bilo četrdesetak izlagača, protekle godine sesdamdeset, a sada više od stotinjak njih. Isto tako, odaziv posjetitelja je odličan! Od jutra imamo punu dvoranu ljudi uz stalnu fluktuaciju. Mesap Jesen je sajam regionalnog karaktera gdje izlaže sedam županija. Osobno sam zadovoljan, a najbitnije su mi pozitivne reakcije kako posjetitelja tako i izlagača. Prilagodili smo se ove godine izlagačima eko hrane kojima smo išli na ruku i dali im izlagački prostor za četristotinjak kuna – rekao nam je u razgovoru vršitelj dužnosti direktora Mesapa Vitomir Kirić.

Prvi čovjek nedelišćanskog Mesapa Vitomi Kirić (desno) na štandu Općine Donji Kraljevec, koja je danas pred svoj štand za iznenađenje dovela i tamburaše te podigla veselu atmosferu Mesapa

Mesap Jesen iz godine u godinu sve više jača i dobiva na značaju.

– Sajam je započeo 2007. godine i nazvali smo ga Mesap Agro, pošto je bio orijentiran na poljoprivredu i poljoprivredne proizvode. Pokazalo se da s nekim temama, kao što su obnovljivi izvori energije i sajam ekologije i zdrave prehrane, trebalo proširiti, što se pokazalo kao pun pogodak, a o tome svjedoči najveći broj izlagača do sada, izjavio je Kirić.

Sajam je otvoren danas do 19 sati te u nedjelju od 9 do 19 sati, uz besplatan ulaz i besplatan parking.

Uz sajam se održavaju i stručni skupovi kao i zabavni programi. Navratite u nedjelju jer vas od 14 sati do večeri vas zabavljaju popularni tamburaši.

Najveći broj izlagača do sad na Mesapu Jesen

Od 10 sati u nedjelju je na programu stručni skup o sakupljanju pčelinjeg otrova gdje se očekuje dolazak stotinjak zainteresiranih. Predavač je Ivan Curiš, jedini hrvatski proizvođač opreme za sakupljanje pčelinjeg otrova.

Ovogodišnji 6. sajam Mesap Jesen predstavlja gospodarstvenike i udruge iz nekoliko gospodarskih grana:

– poljoprivreda: poljomehanizacija, oprema za farme, sjemenska roba, stočna hrana, oprema za voćarstvo i vinogradarstvo, oprema za podrumarstvo, sadnice, sistemi za navodnjavanje, staklenici i plastenici…
– prehrana: mesni i mliječni proizvodi, voće i povrće, pekarski proizvodi, konditorski proizvodi, vina…
– obnovljivi izvori energije: energija sunca, vjetra, bio plin na farmama…
– komunalna oprema i hortikulturno uređenje
– ekologija i proizvodnja zdrave hrane

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije