ZAVRŠENO URBANOVO U ŠTRIGOVI

FOTO Trodnevna svečanost najboljih međimurskih i hrvatskih vina, oboreni svi rekordi

Ovogodišnji Festival Pušipela održan je u ozračju rekordnih primjeraka zlatnih vina, ali i rekordu postignutih ili sklopljenih poslova, gospodarskog dijela festivala. Isto tako događaj na kojemu je bilo više od dvije tisuće ljudi nije zabilježen niti najmanji eksces.

Točno u 19,09 sati, večeras 19. svibnja 2019., na vanjskoj temperaturi od 17 stupnjeva u štrigovskoj školsko-športskoj dvorani je Josip Mikec, ikona svih štrigovskih događanja zadnjih 16 godina, obznanio nazočnom puku i sudionicima kako je završen prvi dio Urbanova 2019. , a to je bio XI. festival Pušipela, ali i festival mnogih drugih najboljih hrvatskih vina iz štrigovskog kraja, te vina Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i slovenske Općine Dobrovnik. 

>> Urbanovo u Štrigovi – treći dan

Mikec je i obznanio kako je oboren rekord, odnosno postignut najbolji financijski ili ekonoski rezultat gospodarskog dijela festivala, održan kod dvorane, a to je prodaja bačvi, drvenih i inoxica, poljoprivrednih, elektro, računarskih i drugih alata i strojeva, te začinskih, mesarskih i sirarskih proizvoda.

Vina nikoga nisu iznenadila, jer znalo se već ranije kako su ona vrhunska i to sve do jednoga koje je bilo ponuđeno na kušanje. Istina je i kako ‘Ivan Mažuranić’, točnije 100 kuna nije bila zapreka da oni koji istinski vole i žele kušati najbolje vino da dođu i došli su. Svi drugi mogu na slijedeće Urbanovo 2020. ili onoga što je za pet dana. A to su Otvoreni podrumi 24. i 25. svibnja koji su na Međimurskoj Vinskoj cesti ‘unaprijed rasprodani’, no mjesta će se naći za svakoga.

Svi koji su protekla tri dana, odnosno barem jedan, bili na Festivalu pušipela znaju kako je bilo, a podatak općinskog načelnika Stanislava Rebernika i njegovog zamjenika Damira Kovačića, kako nije bilo niti najmanjeg incidenta govori kako je Urbanovo s godinama i odgojilo konzumente vina, koji sadrže zavidne količine alkohola, no kada se pije s osjećajem odgovornosti i priznavanja truda vinara, onda je sve lijepo i dobro.
Neka tako i ostane i neka, kao što uvijek kaže župan Matija Posavec, ovogodišnje Urbanovo bude bolje od lanjskog i slabije od idućeg. Nama iz eMedjimurja Mateju Ščavničaru i Stjepanu Mesariću ostaje i eksluziva svjedočenja i fotografiranja svih vinara i službenika XI. festivala Pušipela u Štrigovi, festivala s rekordnim brojem zlatnih odličja u povijesti Urbanova, a vjeroajtno i svih izložbi, sajmova i festivala vina u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije