Kroz radionicu u TIC-u predstavljeni alati za inoviranje

U četvrtak, 18. listopada u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje održana je radionica “Upravljanje inovacijama i alati za inoviranje”. Radionica je bila namijenjena  poduzetnicima koji traže prilike za nove prihode, znanstvenicima koji traže tržište za svoja otkrića, inovatorima koji traže kupce za svoje proizvode i svima ostalima koji se bave poduzetništvom bez obzira na to bili mali ili veliki, iz visokotehnološke ili “konzervativne” industrije te imaju li predznanje iz ekonomije i menadžmenta ili ne.

Polaznici su imali priliku upoznati i kroz praktičan rad isprobati osnovne alate inoviranja, od definiranja karaktera inovacije i smjernica za određivanje strategije komercijalizacije do načina stvaranja ili unapređivanja poslovnog modela, definiranja ponude vrijednosti, izglednih kupaca i okolnosti u kojima je veća vjerojatnost uspjeha i rasta.

Neke od predstavljenih tema su nove “zakonitosti” inoviranja, razlike između postupne i disruptivne inovacije, tipovi poslovnog modela i elementi koji čine poslovni model, koncepcija “posla kupca” te strateški plan i krivulja ponude vrijednosti. Radionicu je vodio Boris Golob, vodeći hrvatski stručnjak za postupke inoviranja proizvoda i direktor Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci.

Radionica je organizirana u okviru projekta I3CT Crossborder Clustering kojeg sufinancira Europska unija u okviru drugog poziva IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska. Projekt je usmjeren na razvoj gospodarske suradnje i ljudskih resursa kroz zajedničke istraživačke, razvojne i inovacijske napore sveučilišnih i nesveučilišnih institucija, kao i privatnih tvrtki u suradnji s tehnološko-inovacijskim centrima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije