Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
VIDEO Viktor Dvanajščak - vinski virtuoz koji u Dragoslavcu stvara vrhunska vina!
PR foto

VINA DVANAJŠČAK - KOZOL

VIDEO Viktor Dvanajščak - vinski virtuoz koji u Dragoslavcu stvara vrhunska vina!

Ovaj student Agronomskog fakulteta, koji je nedavno postao prvostupnik hortikulture, zadužen je za proučavanje vina i proizvodni proces

Iza imena Vina DK, koje sadrži i pomalo misterioznu notu, krije se jedna od mlađih međimurskih vinarija, koja unatoč tome u ušima međimurskih, hrvatskih, ali i ostalih ljubitelja vina itekako rezonira prepoznatljivim obiteljskim imenom Dvanajščak-Kozol.

Njihov je tajni sastojak prava obiteljska suradnja u zajedničkom poslu – proizvodnji vrhunskog vina! Viktor Dvanajščak je tako voditelj podruma koji se brine o vinima. Ovaj student Agronomskog fakulteta, koji je nedavno postao prvostupnik hortikulture, zadužen je za proučavanje vina i proizvodni proces.Što je ključno za početak pretvaranja kvalitetnog vina iz vinograda u boce vrhunskog vina?

- Sazrijevanje grožđa i pretvorba u boce vrhunskog vina proces je koji zahtijeva veliku strpljivost i posvećenost poslu. Sva vina rađaju se u vinogradu, ali svoj pravi oblik počinju poprimati tek u podrumu.

Kojim osnovnim elementima valja posvetiti pažnju ako želimo dobiti vrhunski proizvod?

- Kao enolog veliku pažnju predajem kontroli boje, arome i, naravno, okusa našeg vina da bismo dobili najbolji rezultat.

Postoji li metoda kojom se može povećati vijek trajanja vina?

- Dugovječnosti našeg vina uvelike pridonosi periodično dizanje taloga, zbog čega ono zadržava originalnu kvalitetu i nakon više godina.

Slijedite li neki moto ili osobitu filozofiju u proizvodnji vina?

- Naravno: mi se o vinu brinemo da biste Vi mogli u njemu uživati!

Posjetite Vina DK na adresi Dragoslavec 81, gdje će Viktor i ostali članovi obitelji rado odgovoriti na vaša pitanja dok s guštom uživate u vrhunskoj međimurskoj kapljici!

 

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!