vrhunski status

Rajnski rizling Vinarije Štampar na putu stare slave

Potvrditi svoj status neće teško biti Vinariji Štampar u Svetom Urbanu u vlasništvu Davida Štampara, jer su njihova vina osvojila brojne potrošače

Godina koja je započela pred nekoliko dana međimurskim vinarima treba potvrditi njihov vrhunski status među hrvatskim i dijelom europskim stvarateljima kapljice koja najsnažnije okrjepljuje tijelo i veseli dušu. 

Kada je u pitanju vino, to vinarima ne bude teško, a druge okolnosti zavise o naravno drugima, te u mnogome od prirode. Potvrditi svoj status neće teško biti Vinariji Štampar u Svetom Urbanu u vlasništvu Davida Štampara, jer njihova vina osvojila su brojne potrošače, a prošla godina u kojoj je obilježena 105. obljetnica bavljenja obiteljskim vinarstvom (1913.) dobro je rodila, mlado vino dijelom već je na tržištu, a većim dijelom na dozrijevanju u lagvima. Drvenim i metalnim (inox-rosfrei).

Bojan Štampar začetnik modernijeg vinarstva na obiteljskom gospodarstvu vrlo je ponosan na vina koja se stvaraju u njihovom podrumu, a potom razgaljuju ljubitelje gamaya, muškata žutog, graševine, cabernet sauvignona, silvanca zelenog, pinota sivog, sauvignona, pušipela i rizlinga rajskog.

– Namjerno sam rizling rajnski spomenuo posljednji, jer imam osjećaj kako bi nakon nešto dulje stanke, mogao uzletjeti na put stare slave. Ne tvrdim kako je vrhunski, ali svakako je izvrstan i preporučujem ga svima onima koji žele uživati u gospodskom okusu ovog našeg vina, rekao nam je prigodom kušanja svih njihovih vina Bojan.

Njegova lijepa razmišljanja i mišljenja podijelilo je i dvoje potrošača koji su rekli, kako su jedinstveni kada je riječ o vinu. Rekoše, kako su Štamparova vina za njih zakon! 

Pjenušci Urban Rose i Urban White te Urban Red već su i sjajna po vijest i još sjajniji snovi mnogih vinoljubaca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije