U tijeku pripreme za 7. Međunarodni voćarski sajam u Donjem Kraljevcu

U tijeku su pripreme za 7. po redu Međunarodni voćarski sajam koji će se održati od 31. kolovoza do 2. rujna 2012. godine u prostorima sportske dvorane u Donjem Kraljevcu.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera i u svom programu predstavit će voće i voćne sadnice, strojeve za proizvodnju, preradu i zaštitu voća, sisteme za skladištenje i čuvanje voća, sisteme za obranu od tuče i sustave navodnjavanja, a biti će popraćen i raznim dodatnim sadržajima kao što su okrugli stolovi, prezentacije i izložbe.

U  programu stručno pratećih događanja organizatori su pripremili niz stručnih predavanja na aktualne teme u voćarstvu, neki od predavača: prof. Zoran Keserović i prof. Mark Injac sa Poljoprivrednog fakulteta Novi Sad, dr. Predrag Vujević iz Hrvatskog centra za poljoprivredu, hranu i selo prof. Zlatko Čmelika i prof. Božena Barić sa Agronomskog fakulteta iz Zagreba magistra Milorad Šubić te Krunoslav Dugalić iz Poljoprivrednog instituta Osijek.

Tražio se kvadrat više!

Na press konferenciji povodom održavanja 7. Međunardnog voćarskog sajma u prostorijama Općine Donji Kraljevec organizatori su kazali:  “Što se tiče izlagača, unatoč teškoj gospodarskoj situaciji, unutarnji izlagački prostor maksimalno je popunjen, tražio se kvadrat više, tako da smo i neke izlagače preusmjerili na vanjski izlagački prostor, na kojem će se izlagati poljoprivredna mehanizacija, traktori i strojevi, a ujedno ćemo u subotu u 10.00 sati prirediti i prezentaciju strojeva koju će voditi stručnjak s tog područja Ivo Juras. Na sajmu će izlagati otprilike oko 150 izlagača”.

Organizator sajma je Općina Donji Kraljevec, suorganizatori sajma Poljoprivredna savjetodavna služba, Agronomski fakultet Zagreb uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede, Međimurske županije i Hrvatske gospodarske komore.

Detaljniji program saznajte klikom ovdje.

Vidimo se u Donjem Kraljevcu!

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije