Uprava Betexa: Pokušavamo spasiti 200 radnih mjesta

Regionalni povjerenik SSSH Franjo Veble prijavio je inspekciji tvrtku Betex iz Belice jer je, kako tvrdi, dijelu radnika podijelila poslovno uvjetovane otkaze, a da im nije dala rješenja o otpremninama, a duguje im i tri plaće.

– Dolaze nam radnici koji su dobili otkaze i traže pomoć – kaže Veble. O problemima u poslovanju Betexa govori se mjesecima, a ovih dana tvrtka se našla na listi najvećih poreznih dužnika u Međimurju, sa 20,5 milijuna kuna duga.

Nedavno je osnovana i nova tvrtka zanimljiva naziva – B.tex. U odgovoru koji je uime uprave poslala direktorica Iva Trstenjak, navodi se da je grupa Betex u restrukturiranju koje bi trebalo završiti do kraja godine, kad se očekuje stabilizacija poslovanja.

– Izrađen je poslovni plan koji, na žalost, uključuje i otpuštanje dijela zaposlenih, a sve u cilju spašavanja najmanje 200 radnih mjesta u prvoj fazi restrukturiranja. Prema svima se postupa prema zakonu i bit će im podmirene sve obveze čim se za to stvore uvjeti.

Nemamo podatke da se prikupljaju potpisi za stečaj jer su postojeći zaposlenici svjesni težine krize i nastojanja uprave da se restrukturiranjem spasi 200 radnih mjesta – ističu u Betexu. No ne navode koliko je radnika dobilo otkaze. Uprava smatra da se bi se pokretanjem stečaja izgubila mogućnost očuvanja 150 do 200 radnih mjesta odmah te još stotinjak u razdoblju od šest do 12 mjeseci.

B.tex su, tvrde, osnovali zbog pokretanja novog proizvodnog programa u suradnji sa strateškim partnerom koji je tražio da se ulaže u novu tvrtku s obzirom na to da će je strateški partner i dokapitalizirati. Dug Poreznoj upravi nastao je zbog recesije, pada narudžbi, potrošnje i prihoda te rasta švicarskog franka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije