Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Financijska tržišta: Cijene dionica Podravke d.d. porasle za 8,11%

Financijska tržišta: Cijene dionica Podravke d.d. porasle za 8,11%

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovni dionički promet od 54,35 milijuna kuna. Oba dionička indeksa zabilježila su solidan rast na tjednom nivou. Tako je indeks CROBEX zabilježio tjedni rast od 1,68% i tjedan je završio na razini od 1.777,46 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio rast od 1,86% i tjedan je završio na razini od 989,70 bodova.


Na gornjem grafu može se vidjeti kretanje CROBEX indexa u nekoliko zadnjih mjeseci


Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Preuzimanje, dokapitalizacija, akvizicija, pitanje je sad?

Dobitnik tjedna bile su dionice tvrtke Podravka d.d. (PODR-R-A) iz Koprivnice čija je cijena porasla na tjednom nivou za 8,11%. Sve to i ne bi bilo toliko čudno, da rast cijene nije izazvala kontraverzna izjava Predsjednika Uprave Podravke Zvonimira Mršića, koji je u Rovinju na konferenciji Zagrebačke burze izjavio slijedeće: „Uskoro ćemo objaviti nešto što će utjecati na cijenu dionica. Sačuvajte nešto novaca za to nakon tih vijesti, ali zbog pravila burze ne mogu reći o čemu se radi.“ Nakon upita Zagrebačke burze poslanog samoj Podravci, stigao je uobičajen odgovor kako tvrtka nema saznanja o bilo kakvim materijalnim činjenicama koje bi trebale biti objavljene, a koje bi mogle utjecati na promet ili cijenu dionica. U tjednima koji slijede vrlo vjerojatno ćemo vidjeti na što je aludirao Mršić, ali isto tako ćemo vrlo vjerojatno vidjeti i reakciju HANFE na ovu njegovu izjavu.

 

Đuro Đaković sklapa poslove, cijena dionice raste

Kao što smo pisali proteklog tjedna, Đuro Đaković grupa (DDJH-R-A) je sa grupacijom Kongsberg potpisala ugovor o razvoju i komercijalizaciji potpuno novog proizvoda najviše tehnološke razine na svjetskom tržištu - daljinski upravljane 30mm oružne stanice PROTECTOR Medium Caliber RWS.


Nakon objave ove vijesti cijena dionice je u ponedjeljak strelovito porasla sa 68,01 kn čak do 75,38 kn, dok je tjedan završila na 71,96 kn. U svakom slučaju ovaj će ugovor uvelike odrediti poslovanja cijele grupacije u narednim godinama.

Turistička grupacija Valamar holding objavila odlično izvješće

U petak su na Zagrebačku burzu počela stizati i prva kvartalna izvješća. Tako je grupacija Valamar holding objavila rast prihoda u prva tri kvartala 2012. godine od 12%, uz ostvarenu dobit razdoblja od 232,5 milijuna kuna. Ovako izvrsni rezultati poslovanja rezultat su dugogodišnjeg kontinuiranog podizanja kvalitete usluga u našim objektima te kvalitetnoj raspodjeli kanala prodaje, upravljanja prihodima, ali i ciljane promocije kojoj pridajemo veliki značaj, kao i ulaganja u razvoj naših zaposlenika – rekao je Peter Fuchs, predsjednik Uprave Valamar hotela i ljetovališta.

Najveći pad proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX SHORT certfikat koji je na tjednoj razini izgubio na vrijednosti 8,48% uz volumen trgovanja od 1,85 milijuna kuna.


Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!