Financijska tržišta: Certifikati sve zanimljiviji domaćim investitorima

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovan dionički promet od 58,52 milijuna kuna. Indeks CROBEX zabilježio je tjedni rast od 0,55% i tjedan je završio na razini od 1.753,82 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio rast od 1,44% i tjedan je završio na razini od 989,45 bodova.

Protekli tjedan ostvareno je i 28,1 milijuna kuna prometa u tzv. Blok transakcijama i to u dvije transakcije. Trgovalo se dionicama Riviere Adria d.d (RIVP-R-A) kojima je ostvarena blok transakcija u iznosu od 22,3 milijuna kuna i dionicama Slatinske banke d.d. (SNBA-R-A) uz promet od 5,8 milijuna kuna.

Dionica Dalekovoda izgubila na vrijednost 17,63%

Već tradicionalno najveći promet ostvaren je dionicama tvrtke Hrvatske telekomunikacije d.d. (HT-R-A) i iznosio je 9,39 milijuna kuna, dok je zaključna cijena dionice bila 208,91 kn, što predstavlja porast od 1,65% na tjednom nivou.

Najveći tjedni pad među trgovanijim dionica imala je dionica tvrtke Dalekovod d.d. (DLKV-R-A), koja je na tjednom nivou pala čitavih 17,63% na 85,50 kuna. Kao što smo već pisali proteklog tjedna, Uprava Dalekovoda je dana 29.10.2012. godine izvijestila Zagrebačku burzu o blokadi poslovnog računa.

Certifikat Turbo DAX Short zabilježio porast od 21,11%

Najveći rast proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX SHORT certifikat koji je na tjednoj razini porastao za 21,11% uz volumen trgovanja od 2,418 milijuna kuna. Radi se o certifikatu vezanom na kretanje vrijednosti indeksa DAX njemačke burze.

Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona. Garantiramo Vam profesionalnu uslugu uz najniže provizije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije