Burza: Dalekovod i javna ponuda za Riviera Adriu obilježili tjedan

Dalekovod i javna ponuda za Riviera Adriu obilježili tjedan

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovan dionički promet  od  61,14 milijuna kuna. Indeks CROBEX zabilježio  je tjedni pad od 0,86% i tjedan je završio na razini od 1.738,74 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,59% i tjedan je završio na razini od 983,59 bodova.

Dionica Dalekovoda pala 20,35%

Nakon što je pretprošli tjedan dionica tvrtke Dalekovod d.d. (DLKV-R-A) izgubila na vrijednosti 17,63%, proteklog je tjedna zabilježila dodatni pad od 20,35% i tjedan je završila na 68,10 kuna. Tokom tjedna njezina je vrijednost pala čak do 60,00 kuna, da bi se do kraja tjedna cijena dionice malo oporavila.  Sama Uprava poslala ja na Zagrebačku burzu obavijest o razlozima blokade računa i tijeku postupka restrukturiranja. Cijelu obavijest možete pročitati ovdje
.
Dionica Dalekovoda bila je ujedno i najtrgovanija dionica proteklog tjedna kojom je ostvaren promet od 7,10 milijuna kuna.

Valamar Adria Holding preuzima Riviera Adriu

Valamar Adria Holding d.d. (KORF-R-A) proteklog je tjedna na Zagrebačku burzu poslao obavijest o nastanku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje trgovačkog društva Riviera Adria d.d. (RIVP-R-A). Cijena po kojoj će Valamar Adria Holding isplaćivati postojeće dioničare Riviere Adrie još uvijek nije poznata, a ista će biti objavljena nakon što HANFA odobri  ponudu za preuzimanje.

Certifikat Turbo DAX Long zabilježio pad od 24,40%

Najveći pad proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX  LONG certifikat koji je na tjednoj razini pao za  24,40% uz volumen trgovanja od 3,44 milijuna kuna. Radi se o certifikatu vezanom na kretanje vrijednosti indeksa DAX njemačke burze. 

Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona. Garantiramo Vam profesionalnu uslugu uz najniže provizije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije