Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
Nepovjerenje investitora zbog pada BDP-a, novi direktor Čateksa

Nepovjerenje investitora zbog pada BDP-a, novi direktor Čateksa

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovan dionički promet  od  62,89 milijuna kuna, Indeks CROBEX pao je 0,42% i tjedan je završio na razini od 1.760,16 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio pad od 0,95% i tjedan je završio na razini od 990,31 bodova.


Termes grupa porasla za 12,79%

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Proteklog tjedna najviše se trgovalo dionicom Hrvatskih telekomunikacija d.d. (HT-R-A)  kojom je ostvaren promet od  7,13 milijuna kuna,  a zaključna je cijena u petak bila 202,17 kuna što je pad od 0,90%.

Najveći dobitnik među trgovanijim dionicama bila je dionica  Termes grupe d.d.  (IPKK-R-A) kojoj je cijena na tjednom nivou porasla 12,79%, te je tjedan završila na 154,99 kuna. Nakon dugo vremena rast cijene popraćen je i rastom volumena trgovanja, pa je tako ovom dionicom ostvaren promet nešto veći od 2 milijuna kuna.

Najveći pad proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX  SHORT certifikat koji je na tjednoj razini pao za  21,10% uz volumen trgovanja od 1,953 milijuna kuna. Radi se o certifikatu vezanom na kretanje vrijednosti indeksa DAX njemačke burze.  


Čateks dobio novog direktora

Dana 26.11.2012. godine, tvrtka Čateks d.d. (CTKS-R-A) obavijestila je Zagrebačku burzu o imenovanju novog direktora društva. Na mjesto nedavno preminulog Damira Viteza koji je obnašao funkciju Uprave - direktora društva, imenovan je Davor Sabolić, dipl.oec. iz Čakovca na vrijeme od četiri godine.


BDP za teći kvartal pao 1,9%, Fitch nam srezao rejting

Proteklog tjedna objavljeni su podaci da je BDP u trećem kvartalu 2012. godine pao za 1,9%, što je s obzirom da se radilo o „turističkom“ kvartalu porazan podatak.

Proteklog tjedna nam je američka rejting agencija Fitch, srezala izglede kreditnog rejtinga sa stabilnog u negativan, a kao glavnu zamjerku naveli su usporavanja konsolidacije javnog duga, te slabe izglede za ostvarenje gospodarskog rasta.


Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona. Garantiramo Vam profesionalnu uslugu uz najniže provizije.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!