Štedni depoziti rastu unatoč lošoj gospodarskoj situaciji

Proteklog je tjedna na Zagrebačkoj burzi ostvaren redovan dionički promet od 56,49 milijuna kuna, Indeks CROBEX pao je 0,12% i tjedan je završio na razini od 1.758,06 boda, dok je indeks CROBEX10 zabilježio rast od 0,32% i tjedan je završio na razini od 993,48 bodova.

Đuro Đaković holding porastao 3,12%

Proteklog tjedna najveći redovni promet ostvarila je dionica Hrvatskih telekomunikacija d.d. (HT-R-A) kojom je ostvaren promet od 9,66 milijuna kuna, a zaključna je cijena u petak bila 203,45 kuna što je porast od 0,63%.

Najveći dobitnik među trgovanijim dionicama bila je dionica Đuro Đaković holdinga (DDJH-R-A) kojoj je cijena na tjednom nivou porasla 3,12%, te je tjedan završila na 76,00 kuna.

Najveći pad proteklog tjedna zabilježio je Turbo DAX SHORT certifikat koji je na tjednoj razini pao za 17,21% uz volumen trgovanja od 1,59 milijuna kuna. Radi se o certifikatu vezanom na kretanje vrijednosti indeksa DAX njemačke burze.

Čakovečki mlinovi bez promjene

Od društava sa našeg područja, proteklog se tjedna trgovalo dionicama Čakovečkih mlinova d.d. (CKML-R-A) s kojima je zabilježen promet od 160 tisuća kuna, te je zaključna cijena trgovanja bila 3.200,18 kuna.

Dalekovod ulazi u predstečajnu nagodbu

Od vijesti koje su obilježile trgovanje proteklog tjedna treba istaknuti obavijest tvrtke Dalekovod d.d. (DLKV-R-A) u kojoj navode da je društvo predalo zahtjev za pokretanje predstečajne nagodbe što je izazvalo pad cijene ispod 60,00 kuna, da vi se ista do kraja tjedna oporavila, te je dionica DLKV-R-A tjedan završila na 66,00 kuna.

Depoziti i dalje porastu

Ukupni depoziti kod poslovnih banaka u mjesecu listopadu su prema posljednjim podacima HNB-a porasli na mjesečnoj razini i iznosili su 228,4 milijardi kuna, što je za 1,9 milijardi kuna ili 0,9% više nego na kraju rujna. U ovu kategoriju ubrajamo depozitni novac, te kunske i devizne štedne i oročene depozite.

Ukoliko niste sigurni što napraviti sa postojećim dionicama koje imate u vlasništvu ili pak razmišljate o mogućem ulaganju u vrijednosne papire, slobodno nam se bez obaveze obratite na naše brojeve telefona. Garantiramo Vam profesionalnu uslugu uz najniže provizije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije