Bernarda Cecelja i tvrtka Šestan Busch dobitnici Zlatnih kuna

Bernarda Cecelja i tvrtka Šestan Busch dobitnici Zlatnih kuna

Jučer je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada Zlatna kuna.

Već 20 godina u sklopu svečane skupštine Hrvatske gospodarske komore dodjeljuju se priznanja najuspješnijim tvrtkama i pojedincima za iznimne uspjehe u gospodarstvu za proteklu godinu.

Ove godine podjelile su se Zlatne kune u pet kategorija: za banke, osiguravajuća društva, te velike, srednje i male tvrtke.Taj svojevrsan gospodarski Oscar koji od 2005. godine Hrvatska gospodarska komora organizira u suradnji s HRT-om, nazočili su brojni uzvanici iz političkog, državnog i gospodarskog života Hrvatske. Kandidatom za dobivanje ove prestižne nagrade postaje se isključivo izvrsnošću u poslovanju koja se vrednuje temeljem izračuna utvrđenih pokazatelja.

Dvoje međimurskih poduzetnika ove godine je dobilo Zlatnu Kunu.

Zlatnu kunu za inovaciju dobila je Bernarda Cecelja, vlasnica i generalna direktorica tvrtke Bernarda d.o.o., za inovaciju anatomskog jastuka “Pospanko”. Jastuk je u potpunosti prilagođen anatomskim i biološkim potrebama spavača.


Bernarda Cecelja

Najbolja mala tvrtka je Šestan Busch iz Preloga, proizvođač vojne opreme koji je opremio 500 tisuća vojnika iz više od 50 država. Šestan-Busch nudi opsežnu liniju plastomernih proizvoda kao i kompozitnih proizvoda.

U području vojne opreme djeluje u proizvodnji balističkih sredstava zaštite, biološko kemijskih sredstava zaštite i proizvodnji plastičnih dijelova. Osim što je pokretač uspješnih poslovnih projekata Alojzije Šestan i društveno je aktivan te pomaže razvoj i rad mnogih udruga u Međimurskoj županiji. Tvrtka je dobila “Zlatnu kunu” već četvrtu godinu za redom.


Alojzije Šestan

U kategoriji srednjih tvrtki Zlatnu kunu osvojila je tvrtka Končar-Mjerni transformatori. Uz Bernardu Cecelju za Zlatnu kunu za inovaciju dobio je i Frane Franičević, suvlasnik i predsjednik Uprave RASCO d.o.o. za “MUVO”, malo univerzalno vozilo za komunalno održavanje gradova.

Najboljom bankom proglašena je Erste&Steiermärkische Bank, a najboljim osiguravajućim društvom Allianz Zagreb.

Nagrada za životno djelo pripala je ekonomistici i članici Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti u Parizu Alica Wertheimer Baletić, za izniman doprinos na znanstvenom razvoju demografije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije