19 projekata iz Međimurja dobilo “Poduzetnički impuls 2012.”

Dodijeljeni su poticaji iz programa Poduzetnički impuls 2012. Na službenoj web stranici Ministarstva poduzetništva i obrta – objavljeni su rezultati dodiljenih poticaja iz programa: Poduzetnički impuls 2012.

Iz Ministarstva napominju kako su to nepotpuni rezultati, a podnositelji zahtjeva dobiti će obavijest i pisanim putem jesu li im sredstva dodijeljena ili ne.

U tijeku su potpisi Ugovora te isplate poticaja iz Poduzetničkog impulsa 2012., a natječaji neće biti zaključeni dok se Ugovori ne potpišu.

Ukupno su za bespovratne poticaje poduzetnicima i obrtnicima u 2012. god. MINPO i Vlada RH osigurali 376 milijuna kuna. Poduzetnički impuls 2012. objavljena u tri ciklusa i obuhvaća 24 projekta.

Prvi natječaji raspisani su u travnju ove godine te se prijavilo gotovo 11.000 projekata zbog čega je, među ostalim, bilo potrebno i više vremena za unos i obradu pristiglih prijava poduzetnika i obrtnika. Isto tako, postroženi su kriteriji Programa ali su i povećani iznosi pojedinačnih potpora.

U roku od tri godine od provedbe programa predviđa se povrat svih uloženih sredstava u državni proračun kroz uplaćene poreze i doprinose te se predviđa kreiranje četiri tisuće novih radnih mjesta, kao i očuvanje tisuću postojećih u roku od dvije godine.

Prvi rezultati natječaja pokazuju da je 19 projekata iz Međimurja dobilo sredstva ukupno u iznosu od 1.766.729,90 kuna.

Pogledajte dodijeljene poticaje iz Plana poticaja poduzetništva i obrtništva za 2012. godinu – Poduzetnički impuls.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije