Pizza uvrštena na popis jednostavnih jela

Pojednostavljen je i skraćen upravni postupak izdavanja rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima u kojima se već obavljala ta djelatnost

Izmjenama Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima određenih skupina ugostiteljskih objekata, pizze su uvrštene u popis jednostavnih jela, pa se odsad mogu pripremati i posluživati u većem broju vrsta ugostiteljskih objekata nego do sada. Najvažnija je to promjena u Pravilniku koji je na snagu stupio sredinom srpnja.

Ured državne uprave u Međimurskoj županiji izvijestio je i o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti kojima je pojednostavljen i skraćen upravni postupak izdavanja rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti u objektima u kojima se već obavljala ta djelatnost.

– Kad novi ugostitelj nastavlja obavljati ugostiteljsku djelatnost u istoj vrsti, odnosno kategoriji ugostiteljskog objekta, u upravnom postupku davanja rješenja nije potrebno utvrđivati uvjete koji se odnose na sami objekt, a koji su već utvrđeni u prije izdanom rješenju. Daljnji je uvjet da nije došlo do bitnih promjena vezanih uz ugostiteljski objekt i opremu objekta, o čemu novi ugostitelj prilaže izjavu – ističu u Uredu državne uprave.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije