Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
GSV održao sjednicu u povodu nacionalnog dana zaštite na radu

GSV održao sjednicu u povodu nacionalnog dana zaštite na radu

U petak 25. travnja u zgradi HEP ODS-a u Čakovcu održana je prigodna sjednica Gospodarsko socijalnog vijeća povodom nacionalnog i svjetskog dana zaštite na radu.


Uz prisustvo samog domaćina Mladena Hrena, direktora Elektre Čakovec koji je pozdravio sve prisutne, sjednici su prisustvovali članovi GSV-a na čelu s predsjednikom Stjepanom Cirkovićem, ali i voditeljica samostalne službe za socijalno partnerstvo Ministarstva rada i socijalnog sustava Dubravka Matić kao i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


- Dan zaštite na radu danas predstavlja izrazito značajan datum u ostvarivanju prava radnika, posebice onih s posebnim uvjetima rada - napomenula je Dubravka Matić te prenijela pozdrave i čestitku ministra Miranda Mrsića svim radnicima.


- Činjenica je da se o samoj zaštiti na radu  u javnosti premalo govori i da mnogi zaboravljaju na činjenicu da se visina plaće i posao mogu mijenjati, ali jednom kada se zdravlje ugrozi, vrlo ga je teško ili nemoguće vratiti.


Zato se ne smije dozvoliti da sustav sigurnost radnika i njihovo zdravlje stavlja u sjenu pod pritiskom veće proizvodnje, zarade, većeg profita jer zaštita na radu je osnovno ljudsko pravo, a ne trošak – naglasio je župan Posavec u svom obraćanju prisutnima ističući da službeni podaci nekada i ne prikazuju pravo stanje jer se neke ozljede i ne prijavljuju u strahu od gubitka posla.


Na kraju same sjednice okupljenima su se obratili i stručnjak zaštite na radu Damir Lesinger kao i Zvonko Toplek iz Inspektorata rada Područnog ureda Varaždin koji su iznijeli kratke osvrte na cjelokupnu situaciju pitanja zaštite na radu kako u Hrvatskoj s posebnim osvrtom na  Međimurje.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!