U donjem Međimurju počela edukacija za rad s pesticidima

U prostorijama Vatrogasnog doma u Donjoj Dubravi 13. siječnja 2015. započelo je stručno osposobljavanje za rukovanje pesticidima i strojevima u poljoprivredi.

Edukaciji su se odazvala 32 polaznika iz Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Svete Marije i Podravske Selnice. Stručno predavanje traje 4-5 dana, zavisno od sredstava za rad za koja se polaznik opredijelio. Cijena osposobljavanja za održivu uporabu sredstava za zaštitu bilja (pesticidi) iznosi 400 kuna.

Načelnik Dražen Miser rekao je kako će za polaznike s područja općine Donja Dubrava edukaciju Općina sufinancirati s iznosom od 100 kuna. Istovremeno edukacija je započela i u Kotoribi gdje su polaznici vlasnici obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, veći poljoprivrednici koji su u sustavu poticaju i distributeri kojima je upotreba pesticida u njihovom radu neophodna.

Svi oni će po dobiti Potvrdu o završenoj izobrazbi te identifikacijsku iskaznicu koju izdaje nadležna Savjetodavna služba s kojom će nakon 26. studenoga 2015. godine moći kupovati sredstva za zaštitu bilja.

Stručnu edukaciju provodi Zagrebinspekt, srednjoškolska ustanova za obrazovanje odraslih, koja je osposobljena za takvu vrstu edukacije a predavači su licencirani stručnjaci od strane Ministarstva poljoprivrede.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije