U Dekanovcu počela energetska obnova obiteljskih kuća

>> U Dekanovcu počela energetska obnova obiteljskih kuća

Potpisivanjem ugovora točno u podne, 2. travnja 2015. je počela provedba Programa povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Općine Dekanovec.

Natječaj je u srpnju prošle godine raspisala Općina Dekanovec u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na natječaj se prijavilo 43 obitelji, a njih 19 potpisalo je Ugovor i oni mogu početi s realizacijom u skladu s napravljenim glavnim projektom.

Uz načelnika Općine Dekanovec, potpisivanju ugovora nazočila je Mišela Novaković, predsjednica Povjerenstva za odabir korisnika sredstava. Istaknula je kako je Povjerenstvo vrlo profesionalno, detaljno i korektno obavilo svoj dio posla, te da je zbog toga od raspisivanja natječaja do potpisivanja ugovora prošlo više vremena nego što se očekivalo. Načelnik Ivan Hajdarović kaže da je ovaj program velika stvar za Dekanovec.

“Možemo biti ponosni što smo omogućili mještanima Dekanovca uključivanje u Program povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća. I to sa sufinanciranjem preko 80% prihvatljivih troškova. Pozivam sve korisnike da do početka srpnja završe zahvate na svojim obiteljskim građevinama kako bismo mogli krenuti u novi natječaj. Očekujem da će i tada biti velik interes za ovaj program. Ako sve bude išlo prema planu, za 3 godine će gotovo 80% dekanovskih obitelji imati značajno manje životne troškove kad je riječ o potrošnji energenata. Isto tako, tijekom realizacije programa Općina Dekanovec stoji na raspolaganju svim korisnicima sredstava za sva eventualna pitanja i nejasnoće.”

Treba reći da je ukupna vrijednost programa u Dekanovcu milijun kuna. Od tog iznosa 770 tisuća kuna dodjeljuje se iz Fonda što je 80%, Općina Dekanovec sudjeluje s 2,5% novca, a ostalo moraju osigurati investitori – korisnici. Obnova fasade, zamjena stolarije i energetski certifikat stavke su koje će korisnicima biti sufinancirane prema ovom programu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije