Vinska kraljica Slovenije u posjeti susjedima

Za “Otvorenih podruma” u vrijeme održavanja manifestacije “Urbanovo” kod prekograničnih susjeda u Štrigovi i Sv. Urbanu, ostvarilo se malo kulturno-vinsko druženje vinske kraljice Slovenije Sandre Vučko iz Cvena i vinarske obitelji Lovrec iz Svetog Urbana koji imaju međusobno mnogo dodirnih točaka u pristupu vinu.

Sandra je bila glavna gošća događanja na kojem su obilježeni Međunarodni dan muzeja (18.5.) i Svjetski dan chardonnaya (23.5.) predstavljanjem obiteljske Etno-eno zbirke Lovrec i kušanjem mladih i jednog arhivskog vina chardonnaya iz obiteljske proizvodnje Lovrec.

Vinska kraljica Slovenije objasnila je okupljenim gostima svoje poslanje “Institucije vinske kraljice” koje obuhvaća promicanje vina kao dijela slovenske nacionalne kulture i baštine, promoviranje slovenskog turizma u svijetu i povezivanje kulinarike s vinom.

Njene riječi primljene su s velikim odobravanjem i pljeskom jer dostojanstvena, pametna, mlada i lijepa na najbolji je način predstavila što vino znači ljudima u Sloveniji.

Domaćin, Franjo Lovrec, vinski vitez i umirovljeni profesor glazbe, dao je intonaciju za Verdijevu “Napitnicu” koju je majstorski izvela mlada nada operne scene Katarina Toplek.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije