LAG Međimurski doli i bregi održao radionicu u Svetom Martinu

>> LAG Međimurski doli i bregi održao radionicu u Svetom Martinu

Lokalna akcijska grupa Međimurski doli i bregi radi na novoj Lokalnoj razvojnoj strategiji LAG-a Međimurski doli i bregi do 2020. godine, kojom će se osigurati preduvjeti za financiranje projekata javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja LAG-a iz dostupnih izvora, prvenstveno Programa ruralnog razvoja 2014.-2020.

Kako bi se osiguralo partnerstvo što šireg kruga zainteresiranih institucija, poduzetnika, poljoprivrednih gospodarstava, udruga i pojedinaca koji su upoznati s razvojnim problemima i potrebama područja LAG-a održali su drugu radionicu 30. studenog u Svetom Martinu na Muri.

Radionicu su vodile djelatnice Regionalne razvojne agencije Međimurja, a započela je prezentacijom i raspravom o analitičkoj podlozi područja LAG-a Međimurski doli i bregi kako bi se identificirali razvojni problemi i potrebe s kojima se susreću stanovnici LAG-a. Zatim je uslijedio grupni rad tijekom kojeg se dvadesetak aktivnih sudionika podijelilo u radne grupe prema sektorima, te je raspravom i idejama kreirana radna verzija SWOT analize područja LAG-a (analiza snaga, slabosti, prilika i prijetnji).

Za kraj radionice predstavnik tvrtke Bercon d.o.o. objavio je plan održavanja konzultacija za kreiranje projektnih prijedloga kako bi se stvorila što kvalitetnija baza projekata Lokalne razvojne strategije LAG-a. Konzultacije će se održavati 3. i 10. prosinca od 12 do 16 sati u uredu LAG-a, uz prethodnu najavu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije