Srpak ima viziju, grad projekte, sada treba dobiti novce

>> Srpak ima viziju, grad projekte, sada treba dobiti novce

Grad Mursko Središće postaje zanimljiv ulagačima jer gradonačelnik imaju jasnu viziju razvoja, grad ima projekte, a sve to treba Murskom Središću vratiti sjaj iz vremena kada je grad bio gospodarsko, kulturno i gospodsko središe ovog dijela domovine.

>>> Ministar Darko Horvat pohodio Mursko Središće

Na kraju minulog radnog tjedna (petak) u središćanskom Pansionu ‘Ilonka‘ održan je prijam i susret gradonačelnika Grada Mursko Središće, Dražena Srpaka s gospodarstvenicima, poduzetnicima, obrtnicima i vlasnicima OPG-a s područja grada, kojem su nazočili i vodeći ljudi županijske Gospodarske komore, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Obrtničke komore, REDEAe te čelnici međimurskih i europskih gradova i općina.

Nakon pozdrava i predstavljanja sudionika, govorio je gradonačelnik Srpak koji je predstavio projekte koji su u tijeku te o onima koji predstoje. Kazao je kako se Gospodarska zona oprema energentima te da je od 13 parcela prodano njih 9 koje će u skorije vrijeme dobiti sadržajne vrijednosti.

Najavio je sanaciju odlagališta smeća ‘Hrastinke’, izgradnju pročistača i kanalizacije, dječjeg vrtića, uređenje ulice Matije Gupca i Mihanovićeve, intenziviranje radova na Centru za kulturu, kao i izgradnju Pješačko-biciklističke staze, zaobilaznice Murskog Središća i mosta na Muri skupa sa Slovenijom.U skorijoj budućnosti svoje sadržaje trebao bi dobiti Majur u Štrukovcu kao i Stara škola u Hlapičini. Srpak je na suradnju pozvao sve gospodarstvenike, poduzetnike i poljoprivrednike a za pomoć zamolio županiju, komore i ministarstva.

Župan Matija Posavec je gradonačelniku čestitao na tradiciji održavanja ovoga skupa te obećao podršku i pomoć županije u ostvarivanju zacrtanih projekata, poglavito gospodarske zone i Centra za kulturu. Razumjevanje za mnoge probleme, spremnost na pomoć i suradnju obećali su Mladen Križaić iz županijske Gospodarske komore, Boris Lukovnjak i Davor Pleško iz Hrvatske obrtničke komore, te Darko Horvat, ministar poduzetništva i obrta, koji će već ovih dana gradonačelniku Srpaku ugovoriti susrete u ministarstvima u Zagrebu.

Značaj skupa dali su gradonačelnici Bad Radkersburga Heinrich Smidlechner, Lentyja Laslo Horvath, predstavnik okruga Štajerske Alexander Majcen, Jozef Hera iz Lentyja, Krizstina Glavanisch iz Narde, Zdravko Kvakan iz Preloga, načelnici općina Sveti Martin na Muri Franjo Makovec i Vratišinec Zdravko Mlinarić i mnogi drugi, kao i predstavnici javnih poduzeća. Njihovi domaćini pored gradonačelnika Dražena Srpaka bili su njegov zamjenik Zvonko Vrtarić i predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak. Poduzetnici su ukazali na više problema s kojima se susreću, a posebno u pronalaženju kvalificirane radne snage, koje nema pored tolikog broja prijavljenih na Zavodu za zapošljavanje.

Skup je pokazao kako gradonačelnik Srpak ima jasnu viziju razvoja grada, kako grad ima projekte i planove te sada predstoji ishođenje novca za realizaciju potrebnog i željenog. Osim gradskog proračuna izvori novca su u EU i domaćim fondovima, ministarstvima i županiji.

Raduje činjenica kako nakon niza godina Grad Mursko Središće ulazi u novo razdoblje koje Murskom Središćžu treba vratiti epitet i stvarnost onoga što je grad bio nekada, perjanica gospodarstva, kulture, trgovine, obrtništva, poduzetništva i gospodrstva ovog dijela Lijepe naše domovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije