Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
U Čakovcu održana tribina o ženskom poduzetništvu

U Čakovcu održana tribina o ženskom poduzetništvu

Povodom Međunarodnog dana žena poduzetnica održana je tribina o ženskom poduzetnišvu i značaju potpornih institucija o osnaživanju žena u poduzetništva. Ovogodišnja tribina je uvod u Sajam poduzetnica koji se održava 21. svibnja 2016. godine.

Sama ideja o sajmu datira od prošle godine sa željom da se okupe žene koje su uspjele u svojem poslu, realizirajući ideje ili pak one koje će taj uspjeh tek postignuti. One mogu pružiti informaciju iz prve ruke, sa svim iskustvima i savjetima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Važnost ovih saznanja otvara i diskusiju o potrebama koje proizlaze iz institucionalne podrške, njezine važnosti i mogućnosti unapređenja. Sve navedeno trebalo bi olakšati put ženama koje žele iskusiti čari poduzetništva.

- Drago mi je da je ovo preraslo u jednu tradiciju jer se želi javnost još više senzibilizirati o potrebi slušanja i sudjelovanja na tribinama takve vrste. Danas je ravnopravnost spolova jedna tema o kojoj se mora govoriti, tema gdje treba upozoravati barem tamo u onim sredinama ili poslovima gdje bi to trebalo biti puno bolje, rekao je župan Matija Posavec.

Upravo životni primjeri uspješnih žena iz naše sredine, dokaz su da je moguće postati uspješna poslovna žena, uz sve poteškoće. Obiteljski život i karijera na putu uspjeha nisu nasuprotni pojmovi, već sinonim uspješnosti i zaokružene cijeline.

- Hrvatska je jedina zemlja Jugoistočne Europe koja ima posljednih 7, 8 godina nacionalnu strategiju za razvoj ženskog poduzetništva. Vidi se pomak vezan za poticanje ženskog poduzetništva u statistici, razvoju, inovativnosti, poticajnim sredstvima koje žene dobivaju kao poduzetnice i obrtnice većih ili manjih kompanija, izjavila je Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

Žene se ne žale, ne očekuju tuđu pomoć i milostinju, one su odlučne, odvažne i hrabro koračaju naprijed u svijetu u kojem još uvijek dominiraju muškarci.

Poduzetnice su Anamarija Sobočanec Dujić, Ivanka Vrbanec, Petra Mesarić Horvat, Natalija Senčar, Nikolina Babić i mnoge druge, a gosti tribine su bili Mladen Križaić, predsjednik HGK Komore Čakovec, Sandra Fajgl Herman iz Obrtničke komore Međimurja, Višnja Ljubičić pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, Diana Kobas Dešković voditeljica MAMFORCE-a, Jasminka Rojko regionalna direktorica Reiffeisenbank Austria d.o.o., Marina Kodba predstojnica Hrvatskog Zavoda za zapošljavanje, PU Čakovec i Sandra Polanec Marinović direktorica REDEA-e.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!