Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević u posjetu Prelogu

Predsjednik Uprave HEP-a Zlatko Koračević posjetio je sa suradnicima Međimursku županiju, a u sklopu posjeta sastao se i s preloškim gradonačelnikom i saborskim zastupnikom Dragutinom Glavinom, piše Prelog.hr.

Jedna od tema sastanka bio je projekt Grada Preloga vezan za uređenje prostora Marine. Grad Prelog i HEP – Proizvodnja, Proizvodno područje HE Sjever Varaždin sklopili su 4. listopada 2004. godine ugovor o podzakupu 55.444 četvorna metra s 53 nautička veza u uporabnom stanju na preloškoj Marini i to na razdoblje od deset godina.

Dio je u podzakupu fizičke osobe. U skladu s Prostornim planom uređenja Grada Preloga, Grad Prelog krenuo je u postupak izrade Detaljnog plana uređenja sportsko-rekreacijske zone Prelog, koji predviđa uređenje cjelokupnog prostora Marine.

– Grad Prelog svjestan je važnosti prostora uz rijeku Dravu za daljnji razvoj Grada kao turističke destinacije i prostora za odmor i rekreaciju lokalnog stanovništva. Mnogi projekti i samog Grada i naših udruga vezani su uz prostor Marine.

Postoji velika zainteresiranost građana za korištenje prostora te su i njihova očekivanja ogromna kad je riječ o njegovom uređenju. Grad Prelog je dužan ispuniti zahtjeve i potrebe svojih mještana, a od HEP-a tražimo podršku u realizaciji naših planova – rekao je gradonačelnik Dragutin Glavina.

Želja je da se protor uredi sredstvima predpristupnih i strukturnih fondova EU, što se neće moći bez sklapanja ugovora o podzakupu na dulje vremensko razdoblje, i za cijelo područje Marine. Pismo HEP-u upućeno je 18. svibnja, a s predsjednikom uprave HEP-a već su obavljena dva razgovora.

Zlatko Koračević kazao je HEP spreman biti partner gradovima, općinama i županijama na stvaranju nove dodane vrijednosti. Jedna od tema bili su i bespravno sagrađeni objekti. Gradonačelnik Glavina kazao je da vjeruje da će oko toga naći korektno rješenje razgovorom i dogovorom.

Na sastanku su bili i međimurski župan Ivan Perhoč te zamjenik župana Matija Posavec. Na Marini je održana i konferencija za novinare. Više detalja uz planirani projekt uređenja Marine možete saznati na Prelog.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije