Nova investicija u Murskom Središću vrijedna 7,7 milijuna kuna

U sklopu provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ministarstvo gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva i obrta dodijeljuje bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u ukupnom iznosu od 250.000.000,00 kuna mikro i malim poduzećima.

Tvrtka IAF d.o.o. već 10 godina uspješno djeluje na području Grada Mursko Središće. Dokaz tome je ustrajnost i želja u nova investicijska ulaganja i povećanja broja radnih mjesta na području grada. Tvrtci IAF d.o.o. su u sklopu Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020., putem natječaja dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 2.090.914,80 kn za izgradnju nove proizvodne hale, uvođenje nove tehnologije obrade s čime će se povećati i broj radnih mjesta.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 7.709.336,70 kn.

– Očekivani rezultati investicije su povećanje prihoda od prodaje za 62%, otvaranje do 5 novih radnih mjesta, te povećanje prihoda od izvoza za 50%. Nova proizvoda hala od 1000 m2 izgradit će se u Gospodarskoj zoni “Slatine” na zemljištu između tvrtke IAF i tvrtke Sobočan interijeri d.o.o. Ulaganjem u izgradnju nove investicije mijenja se i sama vizura Grada Mursko Središće – istaknuo je direktor tvrtke IAF Dražen Bobičanec.

Direktor tvrtke IAF d.o.o. Dražen Bobičanec i predsjednik uprave HAMAG BICRO Vjeran Vrbanec u subotu, 12. studenog 2016. godine u gradskoj upravi Grada Mursko Središće potpisali su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020. Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i saborski zastupnik Darko Horvat.

Predsjednik uprave HAMAG BICRO Vjeran Vrbanec zadovoljan je što može pomoći poduzetnicima u provođenju novih investicija, te će i nadalje biti na usluzi svim poduzetnicima koji se odluče krenuti u razvoj nove poduzetničke infrastrukture.

Gradonačelnik Dražen Srpak istaknuo je da je tvrtka IAF, druga tvrtka na području Grada kojoj su odobrena značajnija bespovratna sredstva iz EU fondova,, a koja doprinose jačanju samog gospodarstva. – Tvrtka IAF je ulaganjem u proširenje Gospodarske zone primjer drugim poduzetnicima na području grada da prema svojim mogućnostima koriste bespovratna sredstava – rekao je Srpak.

– Ovom investicijom nastavlja se proces revitalizacije gospodarskih aktivnosti na području Grada Mursko Središće, a posebno me veseli što se investicija predviđa u Gospodarskoj zoni, svjestan činjenica koliko je truda i muke uložio gradonačelnik u razvoj same gospodarske zone – istaknuo je saborski zastupnik Darko Horvat.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije