FOTO: U Nedelišću otvoren deseti, jubilarni sajam ‘Mesap jesen’

>> U Nedelišću otvoren 10. međunarodni sajam Mesap – jesen (Subote, 19.11.2016.)

U Nedelišću se održava dvodnevna sajamska priredba – međunarodni sajam ‘Mesap jesen’ koji okuplja 90-ak izlagače iz Međimurske i susjednih županija, Grada Zagreba i okolice, iz Slavonije, ali i Bosne i Hercegovine. Među izlagačima čak 35 je OPG-a.

– Ovo je 10. Mesap jesen, kazao je prigodom otvaranja sajma direktor Mesapa Vitomir Kirić. Prvi je održan 17. studenog 2007. godine, tada još pod nazivom Mesap Agro jer je bio uglavnom usmjeren na poljoprivredu i poljoprivredne proizvode.

No, ubrzo su uvedene i nove tematske cjeline koje su se prije svega odnosile na ekologiju i zdravu prehranu. Stoga je i jedna od ‘misija’ Mesapa da poveže proizvođače zdrave hrane s krajnjim korisnikom.

Osim toga mogu istaknuti, nastavlja Kirić da sam zahvalan našim “biodinamičarima “kojih u Međimurskoj Županiji ima sve više i koji daju veliki doprinos ekološkoj proizvodnji hrane. Jedna od važnijih tema na sajmu su i obnovljivi izvore energije – područja koja iz godine u godinu imaju svoje potrošače i interesente.

Na Mesapu je i niz popratnih manifestacija. Tako je danas od 14 do 15 sati Kulinarski šou, a potom radionica Lokalne akcijske grupe ‘Međimurski doli i bregi’ – Poticanje razvoja ruralne sredine kroz razvoj infrastrukture i poljoprivrednih gospodarstava. Bit će riječi i o Mjeri 7 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske od 2014-te do 2020-te godine kao i o “koracima” za pokretanje OPG-ova i dopunske djelatnosti. U nedjeljnom programu izdvajamo natjecanje Lovačkih društava u kuhanju lovačkog gulaša.

Župan Matija Posavec: Lijepo je što se tradicija “sajmovanja” vraća u Međimurje

– Meni je drago, kazao je prilikom otvaranja sajma međimurski župan Matija Posavec, da se tradicija “sajmovanja” vraća u Međimurje, i podatak o 95 izlagača na sajmu koji traje dva dana i koji se održava tek par mjeseci nakon onog našeg “glavnog” sajma dokaz je da ipak ima interesa da izlagači ponude svoje proizvode.

Isto tako, posebno mi je drago što su obiteljska gospodarstva i mali poduzetnici pronašli interes izlagati svoje proizvode, i vjerujem, kazao je još Posavec, kako će pronaći interes i kod kupaca. Domaći proizvod je danas teško pronaći, a domaći proizvod je kvalitetan proizvod. Stoga me veseli, završio je župan, što Mesap pokazuje i dokazuje svoju svrhu i nadam se da će tako biti i idućih godina.

Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, ulaz je besplatan, a danas je otvoren do 19 sati, dok sutra Mesap jesen možete posjetiti od 10 do 18 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije