Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
MEĐIMURJU novih 4,2 milijuna kuna, novac ide u ove općine i grad

MEĐIMURJU novih 4,2 milijuna kuna, novac ide u ove općine i grad

Još se u jednom natječaju u nizu dokazala spremnost projekata kako Međimurske županije, tako i njenih gradova i općina, te je s ciljem ulaganja u infrastrukturu Međimurju prošlo novih 10 projekata.

Isti će se provesti u okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice, koji se provodi kao nacionalna mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti, a u ingerenciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ovom slučaju za različite projekte vezane uz komunalnu infrastrukturu i objekte u vlasništvu JL(R)S-a, potpisat će se novi ugovori u vrijednosti od gotovo 4,2 milijuna kuna. Tako će Međimurska županija, kao što je i najavljeno, nastaviti s izgradnjom sportske dvorane u Orehovici, za što će dobiti 850 tisuća kuna iz resornog ministarstva.

Osim toga 250 tisuća uložit će se u uređenje mjesnog groblja u Orehovici, uz to 100 tisuća u izgradnju nerazvrstane ceste u Domašincu, isto toliko na kanalizaciju u Pribislavcu, ali i 158 tisuća za sanaciju zgrade Doma zdravlja u Belici.

Značajna sredstva uspjeli su povući u Podturnu, 720 tisuća za školska sportska igrališta, zatim u Gornjem Mihaljevcu, gdje su za energetski učinkovitu rasvjetu dobili 400 tisuća kuna, u Selnici gdje će se sa 600 tisuća pomoći sanacija nerazvrstanih cesta, te u Maloj Subotici za odvodnju oborinskih voda 560 tisuća.

U Štrigovi će se 312 tisuća ministarstva uložiti u Sportski dom, dok će Grad Mursko Središće dobiti 208 tisuća kuna za rekonstrukciju Društvenog doma Peklenica.

Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Spomenimo kako je Međimurska županija jedna od rijetkih županija iz koje su se na natječaj javile gotovo sve općine i gradovi što znači da smo spremni i da čekamo, radimo i svakim se danom pripremamo za nova ulaganja, a ujedno se na ovaj način potvrđuje dobar rad međimurskih gradonačelnika i načelnika, ali i Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!