Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
DOBRE VIJESTI Kreće izgradnja Studentskog centra u Čakovcu

DOBRE VIJESTI Kreće izgradnja Studentskog centra u Čakovcu

Studentski dom u Međimurskoj županiji, s 32 ležaja, 23 sobe, restoranom, knjižnicom, studentskim kafićem i drugim popratnim sadržajima skoro će poboljšati i oplemeniti studentski život u Međimurju, kako se ovih dana kreće s radovima.

Održana je svečanost potpisivanja Ugovora o javnoj nabavi radova „Građevinsko obrtnički radovi, instalacijski radovi i uređenje okoliša u svrhu rekonstrukcije zgrade za potrebe Studentskog doma u sklopu projekta Uključivo studiranje.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ugovor su potpisalidekanica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Nevenka Breslauer i ispred tvrtke investitora Goran Čorak, uz prisustvo župana Međimurske županije Matiju Posavca, predstavnicu Uprave Međunarodne agencije za razvoj MARA d.o.o. Jelenu Kučan i predstavnicu studentskog zbora MEV-a Tihanu Miri.

Posavec: „Nastavlja se revitalizacija i ulaganje u kompleks bivše Vojarne“

Revitalizirani dio starog vojnog kompleksa postati će novi dom za studente. Radi se o projektu vrijednom nešto više od 9, 5 milijuna kuna, od čega Europska unija sufinancira veći dio bespovratnih sredstava, dok ostatak od 130 tisuća kuna Međimurska županija koja podupire projekt od samog početka.

Potpisivanjem ugovora s izvođačem adaptacije zgrade 22G na prostoru bivše vojarne krenut ćemo s građevinsko - obrtničkim radovima. Radovi će krenuti kroz par dana i nadamo se da će u što kraćem roku našim studentima omogućiti smještaj i sve što im je potrebno da im olakša i omogući kvalitetniji studentski život, rekla je dekanica.

Projekt „Uključivo studiranje“, osigurat će niže troškove studiranja, a samim time studiranje će biti atraktivnije i dostupnije svima uz stvaranje Međimurja kao prave studentske regije. Župan Posavec osvrnuo se na dosadašnji trud koji su Međimursko veleučilište i Međimurska županija uložili kako bi ovaj projekt započeo i krenuo prema skoroj realizaciji.

Dugo smo se svi zajedno borili za ovaj uspjeh, svatko na svoj način, i svatko na svojoj razini, pa je sada pravo vrijeme da dignemo još jednu dizalicu na području ove bivše vojarne.

Nakon svih ulaganja u revitalizaciju ovog prostora, MEV-a, TIC-a, REDEA-e, HRT-ovog regionalnog centra i prostora kojeg koriste naše udruge i klubovi, vrijeme je da u Međimurju sagradimo pravi studentski centar na ponos svim studentima, posebice onima koji će se zbog istog odlučiti za ostanak u svom rodnom kraju“, dodao je međimurski župan.

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci