Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
DECANTER Svjetska vinska priznanja dobili Jakopić, Štampar i Cmrečnjak

DECANTER Svjetska vinska priznanja dobili Jakopić, Štampar i Cmrečnjak

Troje međimurskih vinara dobilo je priznanje prestižnog svjetskog izbora Decanter na koji pristiže više od 15 tisuća uzoraka vina iz cijelog svijeta.

- Impresionira dostojanstvo i suzdržanost kojom vodeće vinarske obitelji Međimurja jučer i danas dočekuju vijesti iz Londona. Od Noinih vremena u Međimurje, s Decantera - najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina, nikada nisu stigla tolika i takva odličja: PLATINA Jakopićima, BRONCA Štamparima i za bod ispod bronce POHVALA Cmrečnjakima, obavijestio je javnost naš sommelier Ivan Goričanec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Nakon dugogodišnjeg rada i truda ta je nagrada došla i u Međimurje, što je veliko priznanje za međimursko vinogorje i obitelj Jakopić, rekao je Branimir Jakopić kojemu je Decanter za izbornu berbu prosušenih bobica dodijelio platinastu medalju za najbolje hrvatsko slatko vino sa osvojenih 95 bodova.

- Dobra ocijena i potvrda da je Rajnski Rizling koji je malo zapostavljen od potrošača i nas vinara vrhunsko vino, rekao je Marko Cmrečnjak, koji je sa 85 bodova dobio pohvalu za Rajnski Rizling 2015.

- Ovo je nagrada koju priželjkuje svaki vinar, Decanter je jedno od najprestižnijih ocjenjivanja - rekao je David Štampar koji je za Sauvignon berbe 2016. dobio brončanu medalju sa 86 bodova.

Odlična uvertira za ovogodišnje izdanje Urbanovog koje započinje ovaj tjedan u dvorani u Štrigovi. Vidimo se!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Vezani članci

Reci što misliš!