Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
OTVORENI PODRUMI Emocija ispijanja najboljih vina od Filipa do Josipa

OTVORENI PODRUMI Emocija ispijanja najboljih vina od Filipa do Josipa

Prva postaja našeg puta prvog dana otvorenih podruma na međimurskoj vinskoj cesti koji se održavaju u sklopu priredbe 'Dani vina u županiji Zrinskih - Urbanovo 2017', bila je na Munđarovom bregu u Frkanovcu.

Tu nas je mladi i ambiciozni Filip Palašek, koji nastavlja tradiciju Munđarovih vrsnih vina s nogu oborio izvanrednim chardonayem i rizlingom rajnskim te kao pozivnicu ostavio vino u nastajanju. O bariku je riječ.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sljedeća postaja bila je Vinska kuća 'Kocijan' gdje su nam Petar i Andreja poslužili Traminac mirisavi i Pušipel Classic, a upoznali smo i međimurskog Trogiranina Ivicu Tkalčeca, ambasadora međimurskih vina na Mediteranu.

I onda nazaobilazan 'Podrum Štrigova' gdje su nas gazda Mihael i ekipa predvođena meštrom roštilja Izidorom Maukom bacili na koljena. Novi enolog Vrbanić i odmah novo vino cuve sastavljen od moslavca, graševine i pinota bijelog.

I vrhunski traminac, skriveni adut kuće priznao je cuveu pobjedu dana. Noge same su pohitale potom kod Štampara, tu je sve na visokoj razini, a ljestvicu je postavio sam Bojan koji je s Oldtimer bendom čudesa činio, i dok su Damir i Jelena ispijali pušipel clasic, jedna ljepotica, ime joj ne znamo, pokazala je kako izgleda emotivno ispijanje bajkovitog sauvignona.

Cmrečnjakov kamp iz snova na Mađerkinom bregu pokazatelj je kako i mi možemo slično, a možda i bolje od Austrijanaca, Nijemaca, Finaca... Sve samo zlatna vina koja nude izazov ostajanja do jutra. Začusmo poznati Mamićev poklić 'nećete razbojnici'.

Polako se spustismo s Mađerkinog brega u grotlo vinsko u slavom i vinom okupanu Štrigovu. Odlučismo prvom da puta kraj, a to je najpametnije učiniti na Obiteljskom gospodarstvu 'Turk' u Vučetincu. Ali, kako otići iz Štrigove, a ne pohoditi Milivoja Kossija i obitelj. Ne, to je nemoguće.

Stadosmo kod Kossijevih, a Misno cuvee osvojio je naše čaše, kao i Milivojev šou na klavijaturama, a drugi put u danu vidjeli smo emotivno ispijanje vina jedne zubarice, kažu najljepše u tom dijelu medicine.

I evo nas kod Turkovih, gdje su nas Joža i Veronika prepustili Josipu lijepom poput Apolona i Nikolini lijepoj Vili, koji su prepoznali naše želje, a to su bili kerner i zveigelt. Anđela blažena i poželjna, umorne nas je ispratila do vozila i tako krenusmo u najsjeverniji hrvatski grad uz pozdrav mladeži koja je svoje mjesto pronašla u Turkovom podrumu.

Subota je prepuna izazova - Cmrečnjak, DGA pjenušci, Dvanajščak-Kozol i tako dalje, dugačak je popis i još duži put, ali ovi ljudi i vina njihova zaslužuju da se i njih pohodi.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Category: 5933

Vezani članci

Reci što misliš!