MINISTAR najavio spajanje čakovečke i varaždinske bolnice

Vijesti.hr doznaju kako je ministar zdravstva Milan Kujundžić konkretno, po prvi put najavio funkcionalno spajnje bolnica, a dio ugovora je navodno već spreman.

Spajanje kreće od rujna u svim bolnicama i dalje će raditi četiri odjela: pedijatrija, kirurgija, interna medicina i ginekologija.

Ovako ide spajanje koje je dogovoreno zasad:

KBC Split
Vinkovci-Vukovar
Karlovac – Ogulin
Šibenik-Knin
Našice-Osijek
S. Brod – N. Gradiška
Požega – Pakrac

Sljedeći koraci za spajanje i o ovomu će se razgovarati nakon što se spomenute bolnice spoje:

Varaždin – Čakovec
Koprivnica -Virovitica -Bjelovar
Sisak -Dubrovnik -Pula
Jedinstvena dječja bolnica
Zagrebačka bolnica (nova Sveučilišna bolnica)

U ponedjeljak počinje pilot projekt prioritetnih lista čekanja u 4 bolnice (Klaićeva, Dubrava, Vinogradska KBC Zagreb), a trajat će 3 mjeseca.

Dakle, nije riječ o hitnim pacijentima jer ako je hitni slučaj pacijent ide u hitnu proceduru. Recimo ako se sumnja na neki rak – unutar mjesec dana svi pregledi moraju biti obavljeni u tih 30 dana.

Nisu još specificirali koje će bolesti biti prioritetne, žele vidjeti kako ide sve za sad – ako se budu javljali oni koji nisu prioritetni, onda će Liječnički zbor definirati točno koje su to bolesti koje idu na prioritetne liste.

Oko spajanja bolnica Kujundžić se čak i našalio – ‘da se išta pita bivšeg premijera Oreškovića, on bi to spojio da imamo EAST i WEST bolnicu u Zagrebu’.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije