Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
FOTO Kreće rekonstrukcija bolnice, potpisan ugovor vrijedan 50 milijuna kuna

FOTO Kreće rekonstrukcija bolnice, potpisan ugovor vrijedan 50 milijuna kuna

Međimurska županija u skorom će razdoblju imati jednu od najmodernijih bolnica u regiji jer se kontinuirano radi na dizanju zdravstvene zaštite na jedan viši nivo, ali pritom i kvalitete života svih građana, kako je njima namijenjen.

Projektom vrijednim oko 65 milijuna kuna rekonstruirati će se i opremiti prostor Županijske bolnice Čakovec kako bi se poboljšala učinkovitost i pristup dnevnoj bolnici te dnevnoj kirurgiji, a 50 milijuna kuna financirat će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj i državnog proračuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Razliku od oko 15 milijuna pokrit će iz proračuna Međimurske županije. Upravo je to bila jedna od današnjih tema u Vladi RH gdje su potpisani ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za 28 projekata vrijednih 670 milijuna kuna, među kojima i onaj „Rekonstrukcija i opremanje Županijske bolnice Čakovec za potrebe dnevne bolnice i dnevne kirurgije“.

Ugovor je potpisao ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Robert Grudić uz prisustvo župana Međimurske županije Matije Posavca te domaćina potpredsjednice Vlade RH i ministrice gospodarstva, poduzetništva i obrta Martine Dalić, ministrice regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijele Žalac, ravnatelja SAFU-aSredišnje agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislava Petrica, ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Čorića, ministra zdravstva Milana Kujundžića i ministrice kulture Ninu Obuljen Koržinek, a sve investicije i potpisnike pozdravio je i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

U Međimurje tako dolazi 50 milijuna kuna za ulaganje u bolnicu i stvaranje uvjeta, zahvaljujući odlično pripremljenom projektu Regionalne razvojne agencije Međimurje REDEA-e, službi Županije i Županijske bolnice Čakovec. Ovo je bez sumnje najveće ulaganje u međimursko zdravstvo u posljednjih 25 godina, kako se ujedno uz isto nabavlja oprema, rekonstruiraju odjeli, opremaju sale, ali i završava izgradnja 30 milijuna kuna vrijednog Doma zdravlja.

Radi se o maksimalnom prijavljenom iznosu koji se može dodijeliti pojedinoj bolnici u sklopu ovog poziva na natječaj, a dodana vrijednost je ta da se radi o europskom novcu koji smo ponovo uspješno privukli. U naredne 3 godine rekonstruirat će se i dograditi objekt Paviljon 3, javnosti poznat kao „stara interna“ u koji će se smjestiti Odjel za fizikalnu terapiju, Centralna dnevna bolnica s kemoterapijom, Odjel za psihijatriju i Psihijatrijska dnevna bolnica te će rekonstruirati i obnoviti odjel Kirurgije I.

Uz građevinske radove na rekonstrukciji i dogradnji objekta Paviljon 3 te rekonstrukciji odjela Kirurgije I, odjeli ŽB Čakovec će se opremiti visokokvalitetnom i suvremenom medicinskom opremom. Nakon formalnog potpisivanja ugovora kreću postupci javne nabave kojima započinje rekonstrukcija, a međimurski župan pritom je pozvao sve naše građevinske tvrtke da se pripreme za natječaj i pobrinu da posao ostane u Međimurju. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!