Vijesti / Gospodarstvo
Gospodarstvo
DESET BANAKA Otkriveni detalji o subvenciji stambenih kredita

DESET BANAKA Otkriveni detalji o subvenciji stambenih kredita

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar u 11 sati održao je konferenciju za novinare.

Na njoj je ministar Štromar predstavio kreditne institucije koje će sudjelovati u provedbi Zakona o subvencioniranju stambenih kredita.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Može se prijaviti svaki građanin mlađi od 45 godina koji nema nekretninu, ili ako ima jednu nekretninu, a želi veću. U tom slučaju mora prodati manju nekretninu. Ovom subvencijom olakšat će se otplata kredita u prve 4 godine.

Onima koji u međuvremenu dobiju dijete, produžit će se subvencioniranje kredita za 2 godine. Kamate su sve manje od 3. 75 posto. Imamo 10 banaka, imamo mogućnost davanja kredita u kunama i eurima, rekao je Štromar.

Dodao je da je većina banaka ponudila kamatnu stopumanju od 3,75 posto.

- Zahtjevi se predaju u banku. Ako banka utvrdi kredibilitet, sve šalje u APN. APN prihvaća dokumentaciju i zaprima nalog s datumom kad ga je poslala banka. Objava će biti u narodnim novinama i javnim glasilima u petak.

Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Slavko Čukelj rekao je da su primili ukupno 12 ponuda, a potpisali 10 ugovora s bankama.

- APN je sukladno zakonu objavio javni poziv za prikupljanje ponuda. Zaprimljeno je 11 ponuda banaka i jedne kreditne štedne udruge. Ukupno je potpisano 10 ugovora, zadnji u petak.  

Čukelj te predstavio kreditne institucije koje će sudjelovati u provedbi ovog zakona. To su Hrvatska poštanska banka, Erste Banka, Podravska banka, OTP, Zagrebačka banka, Privredna banka Zagreb, Splitska banka, Raiffeisen banka, Karlovačka banka i Istarska kreditna banka Umag.

Danas će se na stranici ministarstva objaviti tablica s popisom svih banaka i tablica s kamata.

Minsitar Štromar dodao je da subvencioniranje traje dok se ne potroše sva sredstva i rekao je kako se nada da će 'ovo potaknuti banke da i dalje daju povoljne kredite'.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!