FOTO Obrtnička komora Međimurske županije – 42 nova majstora u obrtništvu

Danas su na svečani način međimurski župan Matija Posavec i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Boris Lukovnjak dodijelili 42 majstorske diplome za 17 zanimanja. Dobili su ih obrtnici koji su u prosincu 2016. te veljači i svibnju ove godine prišli polaganju ispita za majstorska zvanja. Najviše ih je iz Međimurske županije, devetero iz Varaždinske i jedan iz Istarske županije.

Kako je naglasio Boris Lukovnjak, najviše je majstora za zanimanje soboslikar-ličilac pa potom slijede strojobravari, fasaderi, natkonobari, kuhari, stolari, bravari, elektroinstalateri, kozmetičari, plinoinstalateri te po jedan krojač ženske odjeće, elektromehaničar, očni optičar, zidar i autoelektričar.

Podjeli nisu nazočili svi dobitnici diploma jer su vezani za radna mjesta izvan naše županije. U prigodnoj čestitki, župan Posavec je istaknuo kako je to velika stvar za njih ponaosob, kao i za cijelo društvo. Izrazio je radost što svi oni imaju svoj posao te izrazio nadu kako će ih većina njih ostati na ovom području.

U 21 godini organiziranja majstorskih ispita u Obrtničkoj komori Međimurske županije ispite je uspješno položio 461 kandidat iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Do kraja godine još su dva ispitna roka pa se očekuje brojka od 500 majstora.

U ovom trenutku u Obrtničkoj komori Međimurske županije može se polagati majstorski ispit za 33 različita obrtnička zanimanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije